Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Twan: “Mensen vragen mij vaak: Huh, ben jij christen?”

16 april 2020 · Leestijd 4 min

Iedere jongere heeft een verhaal. Maar wanneer heb je de kans om onbeschaamd al je vragen aan de ander te stellen? Nou, dat kan hier. Bij de BEAM-rubriek ‘Durf te Vragen’ stellen wij de vragen aan een jongere die jij via Instagram hebt ingestuurd. Vandaag spreken we met Twan. Het valt hem op dat mensen verbaasd zijn als hij vertelt dat hij christelijk is.

Saskia: Hoe ziet volgens jou een christen eruit?

“Een christen hoeft er niet op een bepaalde manier uit te zien, iedereen kan christen zijn. Mensen hebben snel een bepaald beeld van christenen in hun hoofd, misschien omdat dit makkelijker voor hen is. Ik vind het een vooroordeel, want heel veel christenen voldoen niet aan dat beeld.”

In de video-serie Wie Is De Christen testen wij vooroordelen over het uiterlijk van een christen:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Maike: Waarom zien mensen jou niet als christen denk je?

“Ik denk dat het komt omdat mensen een stereotype beeld hebben van christenen. Christenen zijn volgens hen netjes gekleed is en houden zich altijd aan de regels. Veel christenen van mijn leeftijd zijn niet zo. Ik draag bijvoorbeeld veel zwart en mijn kleding ziet er ook niet echt ‘christelijk’ uit.”

Emma: Wat is je favoriete Bijbeltekst?

“Mijn favoriete Bijbeltekst is Spreuken 3 vers 5 en 6."

Vertrouw op de HEER met heel je hart,
steun niet op eigen inzicht.
Denk aan hem bij alles wat je doet,
dan baant hij voor jou de weg.

"Op een dag ging ik naar de kerk en zat ik niet lekker in mijn vel. Ik liep de kerk uit en na de dienst kwam een bekende op me af lopen. Hij gaf een briefje met deze Bijbeltekst erop. Hij gaf het aan me omdat hij wist dat ik het op dat moment hard nodig had.”

Ingrid: Heb je veel niet-christelijke vrienden?

“Ja, eigenlijk wel. Een deel van mijn vrienden is christelijk en een deel niet  De vrienden die christelijk zijn wonen eigenlijk allemaal ver weg, mijn niet-christelijke vrienden grotendeels dichtbij.  Soms praat ik weleens over mijn geloof met hen. Mijn beste vriend is ook christelijk opgevoed maar merkte nooit echt dat God bestond. Hij koos een andere weg en ik kreeg zijn kruisketting. Hij vond dat de ketting beter bij mij paste. Ik vond het jammer dat hij deze keuze maakte, maar wist ook niet goed hoe ik het kon veranderen. Ik wilde hem immers ook niet in de weg zitten.”

Noa: Wat is de mooiste ervaring die je met God hebt gehad?

“Op de Opwekking conferentie van vorig jaar ging het heel slecht met me en was ik erg down. We gingen tijdens de conferentie naar een genezingsdienst, daar baden verschillende mensen voor mij. Na het bidden voelde ik niks, maar toen ik eenmaal de tent uit liep, was plotseling het overheersende, nare gevoel verdwenen. Voor het eerst in lange tijd voelde ik weer vreugde en was ik blij.”

Eva: Op welke leeftijd heb je voor God gekozen en ben je christelijk opgevoed?

“Ik ben christelijk opgevoed, maar ben me pas vorig jaar meer gaan verdiepen in het christelijk geloof. Ik ga naar Hillsong Church in Rotterdam en daar heb ik mij laatst ook laten dopen.”

Meer ‘Durf te vragen’ artikelen lezen? Else is hoogbegaafd en werd hier door verschillende BEAM’ers over bevraagd.

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡