Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TobyMac reageert op overlijden oudste zoon

25 oktober 2019 Leestijd 3 min

Truett, de oudste zoon van rapper TobyMac is afgelopen dinsdagnacht overleden op 21-jarige leeftijd. Over de doodsoorzaak is niets bekend. Zijn vader en muzikant TobyMac plaatste vannacht een bericht op zijn Instagram-pagina dat met recht een getuigenis genoemd kan worden. Wij werden er in ieder geval stil van.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Nederlandse vertaling:

"Truett Foster McKeehan veranderde met zijn vreugde de sfeer in elke kamer waar hij binnenliep. Als je hem ontmoette, wist je wie hij was en vergat je hem niet meer. Zijn lach, de bemoedigende woorden die hij uitsprak of de momenten waarop hij zonder woorden iemand toch kon bemoedigen. Hij had een niet te temmen persoonlijkheid en dromen die daarbij passen. Hij haatte het om in een hokje gestopt te worden.

Hij liet zichzelf zien door de muziek die hij maakte. Hij scheef de muziek zelf, nam het op, deed de productie, mixte het af en maakte de vormgeving. Hij deed het allemaal. Een echte artiest. Zijn eerste show was vorige week, het was fantastisch. Iedereen voelde het en wist het. Hij had de makkelijke weg kunnen kiezen door muziek uit te brengen toen hij jonger was, maar hij zei altijd dat hij zijn leven wilde leven en iets te vertellen wilde hebben voordat hij hiermee begon. Hij wilde geen kindster zijn, hij wilde een man zijn met littekens en een verhaal. Ik heb deze houding altijd bewonderd, gerespecteerd en aangemoedigd. 

Truett had een hart voor God. De Bijbel deed iets met hem. Zijn hart was bewogen met de zaken van zijn Koning. Hij was geen christen omdat hij nou eenmaal zo was opgevoed, maar hij vocht om te blijven geloven. Hij wilde inzien dat hij een gebroken man was die keer op keer een Redder nodig had. Dat is hoe Truett geloofde en zo moet hij in onze herinnering blijven. 

Mijn laatste moment met Truett was tijdens zijn eerste show donderdag in de Factory in Franklin, Tennessee. De volgende ochtend moest ik vroeg vliegen voor mijn eigen tour in Canada. Ik was zo trots als een vader kan zijn toen ik in het publiek stond en zag wat voor vreugde hij overbracht op het publiek. Van dit moment had hij gedroomd sinds zijn twaalfde en het had niet mooier gekund. Onze muziek kan qua tekst niet meer van elkaar verschillen, maar de uitkomst is precies hetzelfde: Een ruimte vol mensen een paar minuten vreugde en geluk cadeau doen. Het laatste berichtje dat we naar elkaar stuurden staat hierboven. Mijn vrouw en ik willen dat de wereld dit ook kan zien.

We volgen God niet omdat we een deal hebben gesloten dat hij ons in ruil daarvoor zegent. We volgen God omdat we van hem houden en het een eer vinden dit te doen. Hij is de God van bergen en dalen. En hij is mooier dan alle dingen."  

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕