Ga naar submenu Ga naar zoekveld

9x de leukste tips tegen verveling in de auto naar je vakantiebestemming☀️

12 juli 2023 · Leestijd 6 min

VAKANTIEEE!!! Lekker met je voeten in het zwembad, ijskoude cola in je hand en alle vrijheid van de wereld. BUT FIRST: de eindeloze autorit naar de camping met het hele gezin. Hoe hou je al die uren vol, opgepropt op 6 vierkante meter? No worries! Dit zijn de allerleukste spellen en activiteiten die je in de auto kunt doen (alleen of samen).

Leer de taal

Hoe leuk is het als je in Italië je eigen pizza kunt bestellen IN HET ITALIAANS? Zo ga je sowieso indruk maken op je familieleden én de lokale bevolking. Als je van tevoren de app Duolingo downloadt, kun je in de auto onderweg met iedereen woorden en zinnetjes oefenen. Posso avere una pizza al salame per favore? Indrukwekkend hé?

Podcasttips van de BEAM-redactie

Of je ze nou luistert in je eentje met je oortjes in, of met het hele gezin, podcasts zijn altijd een lekkere opvulling voor een lange reis. Weet je niet waar je moet beginnen? Hieronder staan de favoriete podcasts van de BEAM-redactie.

Podcasttips van BEAM

Podcasttip Jelte: Alle Geschiedenis Ooit
“Dit is een podcast met drie jonge historici met SUPER veel kennis. Ze maken goede grappen, zijn lekker hip én brengen de geschiedenis op een hele laagdrempelige en boeiende manier.”

Podcasttip Daniëlle: De brand in het landhuis
“Zetten jouw ouders vroeger ook altijd een luisterboek aan als je op de achterbank zat? Deze podcast voelt net als zo’n spannend verhaal waar je naar luistert, maar is echt gebeurd! Een jonge journalist neemt je mee in zijn zoektocht naar de waarheid achter een mysterieuze brand in een oud landhuis.”
 
Podcasttip Wilke: Simply Jesus
“Dit zijn korte preekjes van David de Vos, gesorteerd op onderwerp. Zo kun je mooi kiezen waar je graag wat inspiratie over zou willen.”

Podcasttip Gerben: Redactiepraat BEAM
“Ja, duh. Gewoon even luisteren.”

Podcasttip Femke: Bij Jorieke
“Dit is een podcast van Groot Nieuws Radio. Er zijn zó veel afleveringen met interessante gasten dat er wel eentje bij moet zitten die je aanspreekt.”

Puzzelen maar

NEE, niet wegscrollen! Puzzelen is echt niet alleen voor je oma. Bij elk tankstation kun je een puzzelboek kopen met puzzels die jij leuk vindt. Het is echt (ja, écht) heel leuk om met al je medepassagiers een Zweedse puzzel open te slaan en je hersenen over te breken. Gegarandeerd dat je de hele vakantie dat puzzelboek bij je houdt.

Geen ‘ja’, geen ‘nee’, geen ‘uh’

JA JA, of nee, uuuh, WACHT. Ik ben heel slecht in dit spel. De naam ervan spreekt al voor zich. Zet een timer en bestook iemand in de auto met allemaal moeilijke vragen. Als diegene reageert met ‘ja’, ‘nee’ of ‘uh’ moet diegene ijsjes voor iedereen kopen bij het volgende tankstation.

Neem een BEAM Magazine mee

Alle BEAM-leden krijgen vier keer per jaar ons mooie magazine waar we altijd hard aan werken. Jij nog niet? Word dan snel even lid of vraag een proefexemplaar aan, zodat je net voordat je op reis gaat wat extra leesvoer hebt.

Auto bingo

Hier zijn twee verschillende versies van:

  • Maak een bingokaart (bepaal zelf hoeveel vakjes) en schrijf in elk vakje een paar dingen die je onderweg tegen kunt komen, zoals een politieauto, een Pools kenteken of een knalgele auto. Als je iets ziet dat op je bingokaart staat, streep je die weg. Heb je een volle rij of kaart? BINGO! Bepaal samen een leuke prijs.
  • Schrijf de cijfers 1 tot 100 op een blaadje. De hele rit let je vervolgens goed op alle kentekens die je tegenkomt. Het nummer op de kentekenplaat mag je wegstrepen van je blaadje. Hier ben je wel even zoet mee, dus als je ze allemaal hebt afgestreept (BINGO!) moet daar wel een enorme prijs tegenover staan.

De perfecte playlist

‘Mag ik nu verbinden met de bluetooth?!’ Er is altijd gezeur, gemopper en geruzie als het gaat om de muziek die in de auto wordt afgespeeld, maar dit jaar ga jij zorgen voor vrede. Laat iedereen tien nummers opnoemen die je in een Spotify-playlist kunt zetten. Vraag gelijk waarom iemand die nummers of artiesten juist zo leuk vindt. De playlist kun je op shuffle zetten, zodat ze allemaal door elkaar aan de beurt komen. Iedereen z’n zin en jij hebt een leuk projectje tijdens het rijden.

Dertig (!) vragen voor goed gesprekken

Zin in een goed gesprek? Dan moet je hier zijn. BEAM maakte een vragenlijst met de allerleukste en beste vragen die je elkaar kunt stellen om de ander beter te leren kennen. Ook leuk om te gebruiken tijdens het eten in een restaurantje als jullie op je bestemming zijn aangekomen.

Dertig leuke vragen voor een lange zomeravond met je vrienden!

Lees ook over:

Dertig leuke vragen voor een lange zomeravond met je vrienden!

Ken je deze raadsels al?

Zin in wat hersenkrakers? Maak je reisgenoten helemaal gek met deze raadsels:

  • Op welke vraag kun je nooit ‘ja’ antwoorden? Antwoord: Slaap je al?
  • Een man raakte dodelijk gewond tijdens een veldslag in 892. Hij overleed en werd begraven in 891. Rara, hoe kan dit? Antwoord: Het zijn de jaartallen van vóór christus.
  • Morgen komt na vandaag. Waar is dat niet zo? Antwoord: In het woordenboek
  • Als er een gat in zit, dan zit er geen gat in. Zit er geen gat in, dan zit er een gat in. Wat is het? Antwoord: Een wc bril
  • Een Japans schip vaart de haven binnen. Voor ze aan wal gaan neemt de kapitein nog snel een douche. Hij legt zijn peperdure gouden horloge op een tafeltje. Als hij uit de douche komt, ziet hij dat zijn horloge is gestolen. Hij ondervraagt iedereen aan boord. De bootsvrouw zei dat ze een dutje was gaan doen in haar kajuit. De scheepsjongen zei dat hij de boeien was gaan controleren of ze nog wel goed vastzaten na de lange reis. De matroos zei dat hij de vlag goed was gaan hangen omdat die was omgedraaid van de reis. Na het ondervragen weet hij wie de dader is. Wie heeft het gedaan en waarom? Antwoord: De matroos. De vlag van Japan kan niet ondersteboven hangen.

Meer zin om te lachen? Ga dan even naar deze hilarische christelijke moppen:

7x zelfspot met deze christelijke moppen

Lees ook over:

7x zelfspot met deze christelijke moppen

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡