Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TIPS: stille tijd in de vakantie

23 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Heerlijk die vakantie: lekker doen waar je zelf zin in hebt, uitslapen, leuke plannen uitvoeren, voetballen op je favo voetbalveldje... En tijd met God doorbrengen. Want dat zeggen dominees en voorgangers vaak: in de vakantie heb je extra veel tijd voor God. Maar in de praktijk is dat soms best lastig, want je hebt óók extra tijd voor Netflixen, werken, luieren en chillen met vrienden…

Zeg God 'Goedemorgen' als je wakker wordt
Misschien heb je geen tijd (of zin) om ’s ochtends uitgebreid stille tijd te houden. Maar ‘goedemorgen’ zeggen kan altijd. Begin dus je dag met een kort gebed.

Zoek God in de natuur
Als Jezus met Zijn Vader wilde praten, zocht Hij vaak de stilte van de natuur op. Misschien ben jij je deze vakantie een keer midden in de wildernis, vlak bij de zee of op een andere plek waar je dicht bij Gods schepping bent. Tijdens een avondwandeling in je uppie kun je hardop tegen God praten, wedden dat Hij je hoort!

Download een podcast…
… voor in de auto, in het vliegtuig, de trein of voor een relaxte middag thuis. Je even afsluiten van de rest om een kortere of langere preek te luisteren. Terwijl je ook nog eens kunt genieten van je welverdiende rust. Beter kan niet toch?

Schrijf een vakantiekaartje
Niet aan je buurman of penvriendin, maar aan God! Vertel Hem hoe het met je gaat, waar je van geniet en wat je dwars zit. Je kunt dit tijdens je vakantie zo vaak doen als je wilt. Op de post doen, hoeft niet perse ;).

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡