Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tineke (19): “Ik kan me niet voorstellen hoe het zou zijn als ik nu al jaren getrouwd was!”

26 maart 2021 · Leestijd 2 min

Tineke (19) was op zoek naar een goed doel om te steunen en dan checkt ze altijd even de site van BEAM. Toevallig hadden wij net een nieuwe actie, Code Wit. Daar was ze zo van onder de indruk dat ze besloot geld te doneren. Ze legt graag uit waarom.

“Ik las het verhaal van de kindhuwelijken in Nepal en wat voor schade deze praktijk in al die kinderlevens veroorzaakt, dat raakte me. Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe het zou zijn als ik nu al jaren getrouwd was en kinderen had, ik ben nog niet eens twintig! Ik ben echt dankbaar dat God dit bij mij onder de aandacht heeft gebracht. Als ik iets aan een goed doel geef, bid ik ervoor dat God de juiste bestemming op mijn pad brengt.”

Het gaat er niet om hoeveel je geeft

“Het is natuurlijk supermooi dat volgers van BEAM zo’n groot bedrag bij elkaar rapen, maar ik vind het altijd belangrijk wat er met dat geld gebeurt. Ik denk dat het er niet om gaat hoeveel je geeft, maar waar je wat aan kan bijdragen. Wat mij aansprak aan Code Wit is de aanpak van Tearfund: ze helpen niet alleen kort de mensen maar ze schakelen ook de lokale bevolking in. Daar kijk ik altijd heel kritisch naar: ik wil niet het gevoel hebben dat de mensen die erheen gaan hun zegje doen en weer weg zijn. Hopelijk heeft het niet alleen impact op de meiden maar op de hele gemeenschap!”

Benieuwd waarom BEAM samen met jou in actie komt tegen kindhuwelijken in Nepal? Wil je ook geld doneren en kans maken op een BEAM-shirt? Lees het hier!

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡