Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tien leuke dingen die je kan doen in de pauze!

6 februari 2023 · Leestijd 4 min

Rara: je hebt er elke dag mee te maken en het is de meervoudsvorm van de Paus. Wat is het? Pauze! Op veel scholen zie je leerlingen al gauw hun telefoon pakken als de broodtrommels zijn geopend. Wil jij hier verandering in brengen? Of heb jij een telefoonverbod op school? Check hieronder tien leuke dingen die jij kan doen in de pauze!

1. Lunch-roulette

Iedereen houdt wel van een verrassing, toch? Schrijf alle namen uit je vriendengroep op losse briefjes en gooi ze in een bak. Zodra iedereen een lootje heeft getrokken, begint het avontuur: jij mag verzinnen wat de ander als lunch moet eten de volgende dag! Wees origineel en verzin wat leuks.

2. Follow the leraar

Deze is voor de gluiperds onder ons. Belangrijk bij deze tip: kies een docent uit waarvan je weet dat degene tegen een grapje kan. Anders kan dit nog corvee opleveren! Als je een leraar in het vizier hebt, start de tijd. Vanaf nu volg je degene de rest van de pauze. Beweeg onopvallend als een groepje spionnen en jullie zijn af als je wordt betrapt!

3. Jarige Job of Jarige Jet
  1. Gefeliciteerd! Vanaf nu ben je hartstikke jarig! En nee, deze activiteit is niet bedoeld om op je échte verjaardag te doen. Integendeel, vier een feestje, zing ‘Happy Birthday’ en deel een traktatie uit. Overtuig de rest van de aula dat één van jouw vrienden jarig is. Bij vijf felicitaties is jullie opdracht geslaagd!
4. I Believe I Can Fly

Misschien zit jij na aardrijkskunde wel helemaal met je hoofd in de wolken… houdt dat vol, want dat kom nu goed uit! Organiseer een wedstrijd vliegtuigjes vouwen samen met een groepje scholieren. Geef punten aan de beste vliegtuig en bepaal samen welke heeft gewonnen.

5. Bijbelstudie

Vertel je vrienden over je lievelingsvers of daag ze uit voor een goed gesprek. Misschien leer je je schoolgenootjes op een hele andere manier kennen!

6. Hey, kom je hier vaker?

Zomaar op iemand afstappen: voor sommigen is het appeltje eitje, maar misschien vind jij het wel superspannend. Door deze test te doen, kom je erachter welke versiertruc het beste bij jou past en sla je slag.

7. Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Als er iets is dat je dag kan opvrolijken dan is het wel een goed feestje. Organiseer je eigen schoolfeest! Neem een bluetooth-box mee, hang wat slingers om je nek en zet een toffe zonnebril op. Luidt het feest in met een confettikanon.

8. Tweede Kamer

In Den Haag wordt al genoeg gediscussieerd over belastingen, pensioenen en andere belangrijke dingen. Gelukkig zijn er veel onderwerpen die ook belangrijk zijn voor jou. Zet twee tafels tegenover elkaar en wijs een debatleider aan. Verzin je eigen stellingen of discussieer over het volgende: welk broodje is onmisbaar in de kantine? Welke docent verdient de docent-van-het-jaar-prijs? En het allerbelangrijkst: wie moet er trakteren op Turkse pizza?

9. Flashmob

Als je nog nooit van dit woord hebt gehoord, check dan even dit filmpje. Als er iets is wat jouw vrienden never nooit zullen vergeten dan is het wel een flashmob. Kost dit je te veel tijd? Verzamel dan een groep met zangtalenten en richt je eigen pauzekoor op! Print wat liederen uit en zet karaoke-versies van je favo lied op. Misschien is de volgende worship-bijeenkomst wel door jou georganiseerd!

10. Menselijke piramide

Voor deze activiteit heb je wel minstens zes mensen nodig voordat het er spectaculair uitziet. Laat de sterksten onderaan op handen en knieën zitten en klim er voorzichtig bovenop. DM ons jullie piramide op @eobeam en wij delen het met de rest van de BEAM-community! 🤩

The End.

Geschreven door

Jelte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡