Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Thousand Hills Hilversum | "Iedereen staat hier altijd voor je klaar.”

26 april 2018 · Leestijd 5 min

Sta jij elke zondag te swingen in de kerk, handjes in de lucht en gaan met die banaan? Of weet je niet beter dan stil te zitten naast je ouders, psalmen die uit het orgel knallen en een stokoude (maar ontzettend lieve) koster die met moeite in zijn stoel neerploft? Wij willen in ieder geval ALLES weten over de kerk waar jij zo dol op bent en bespreken alle ins en outs in ‘Church Maps’. Deze keer praten we met Selina (21) over Thousand Hills in Hilversum en Huizen.

Thousand Hills Hilversum

Ontstaan: Thousand Hills is in 2006 begonnen met een kleine groep mensen. Uiteindelijk is het uitgegroeid tot een van de grootste kerk in de regio, met locaties in Hilversum en Huizen.
Leden: 600
Dienst: In Hilversum om 9.30 (Nederlands) en 11.30 (Engels), in Huizen om 10.30 (Nederlands).
Adres: Thousand Hills Hilversum, Neuweg 148, 1214 HA Hilversum. Thousand Hills Huizen, Monnickskamp 7, 1273 JP Huizen. 

Vragenvuur over Thousand Hills

Hoe ben je in Thousand Hills terecht gekomen?
“Hiervoor zat ik in een andere kerk waar de oma van mijn beste vriendin ook in zat. Zij was altijd heel enthousiast over wat Thousand Hills allemaal voor jongeren deed. Ze spoorde me aan om eens te gaan kijken bij de jeugdavond. Zij stelde me toen voor aan haar kleindochter en zo ben ik bij de eerste jongerenavond gaan kijken. Dat was hartstikke gezellig, het was een hele grote groep jongeren. Ik ben daar toen een paar keer naartoe geweest en uiteindelijk ging ik ook naar een gewone dienst. Ik voelde me meteen ontzettend thuis. Ik ben toen overgestapt en sindsdien ben ik niet meer weggegaan. Dat is inmiddels zo’n twee jaar geleden.”

Hoe zien de diensten eruit?
“Op zondag hebben wij 2 diensten van ieder 75 minuten. De Nederlandse dienst begint om 09.30 en de Engelse dienst begint om 11.30. We beginnen de dienst met een warm welkom en 2 worship nummers. Daarna komt de MC op, de Master of Ceremonie, een persoon die de dienst leidt en verwelkomt iedereen. Vervolgens mogen de kids naar hun programma en neemt de rest de tijd om elkaar kort te begroeten. Daarna deelt de MC de mededelingen en gaan we over tot de boodschap. Na de preek zingen we nog 3 tot 4 nummers en dan is het tijd voor een gezellig gesprek tijdens een kopje koffie of thee.”

Wat is er voor jongeren te doen in Thousand Hills?
“In Thousand Hills hebben wij naast het kidsprogramma op zondag, twee avonden voor jongeren en jongvolwassenen. Op elke derde vrijdagavond van de maand hebben wij Alive-avond voor de jongeren van 12 -18 jaar om 19.30 tot 21.30. Tijdens deze avond hebben we worship en een boodschap. Hierin staan de Connect Groups centraal, de verschillende leeftijdsgroepen waar je lid van kan worden, de jongeren worden opgedeeld in verschillende Tribes. We hebben dan ook Tribal Wars, een spel waarmee de Tribes een beker kunnen winnen. De jongeren vinden dit altijd heel tof omdat het de drempel verlaagt om nieuwe mensen te leren kennen en een eigen groep te vinden. Sinds kort zijn we ook SUB30 gestart, een jongvolwassene-avond voor mensen tussen de 18 en 30. Deze komen samen in een club in Hilversum. Deze avonden zijn eigenlijk hetzelfde als Alive maar zonder Tribal Wars.”

worship-thousandhills

Zou je jouw kerk aan andere jongeren aanraden?
“Zeker! In het begin vond ik het heel spannend om met mensen van mijn eigen leeftijd te praten. Maar ik merkte al snel dat iedereen welkom is zoals hij of zij is. Je wordt heel snel opgenomen in de vriendengroep. Iedereen is altijd welkom en zeker op de jeugdavonden. We zorgen dat er makkelijk een connectie wordt gemaakt op dit soort avonden. Nieuwe mensen vinden het vaak fijn dat het zo laagdrempelig is. Je wordt meteen omarmt en dat is heel fijn. Ik zou zeker een keer komen kijken!”

Als je je kerk in één woord moet omschrijven, welk woord zou dat dan zijn?
“Liefdevol. We zijn als kerk heel erg gericht op die gemeenschap, die community. De kerk spoort iedereen dan ook heel erg aan om je bij een groep binnen jouw leeftijd aan te sluiten. Het is belangrijk om een vaste groep mensen om je heen te hebben die er altijd voor je is, waarmee je je leven kunt delen. In onze kerk omarmen we zoals je bent en willen we je helpen in je relatie met Jezus. We willen als kerk graag om je heen staan en er voor je zijn. Dat geldt zowel voor jongeren als voor volwassenen.”

Denk je dat je je hele leven in deze kerk blijft?
“Ik heb de zegen dat ik voor mijn kerk mag werken op kantoor. Dus ik zou hier zeker nog een paar jaar willen werken en dus ook in de kerk willen blijven. Ik ben daarnaast samen met mijn vriend onderdeel van het Worshipteam, dus dat vind ik ook heel tof om te doen. Maar mocht God ons ooit roepen om naar een andere kerk te gaan dan laten we Thousand Hills met liefde achter. Dan weten we ook dat het goed is.”

Wat trekt je iedere zondag naar de kerk?
“Ik kijk vooral altijd uit naar de worship en naar het moment dat ik alles weer kan loslaten. Natuurlijk ben ik niet elke zondag even enthousiast, ben ik wel eens moe of heb ik even geen zin. Maar ik heb nooit spijt dat ik ben geweest.”

Ben jij nou laaiend enthousiast over jouw kerk en wil je dat de hele wereld erover hoort?! Stuur dan een mail naar beamredactie@eo.nl met een kleine motivatie over jouw kerk en waarom wij daar aandacht aan moeten besteden in Church Maps!

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡