Ga naar submenu Ga naar zoekveld

The Bible Wrapped: 2022

22 december 2022 · Leestijd 3 min

Het einde van 2022 nadert en dus komen er veel lijstjes onze kant op. Jij hebt ongetwijfeld genoten van je Snapchat terugblik en je Spotify Wrapped gedeeld op al je story’s! Wist je dat de Bijbel ook haar eigen ‘wrapped’ heeft? Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) heeft een jaaroverzicht gedeeld, met daarin een samenvatting van ons Bijbel-lees-gebruik! Hieronder kun je de leukste feitjes terugvinden.

Top 10: meest gezochte woorden op www.debijbel.nl

De top 10 wordt afgetrapt door de woorden Liefde, Vrede en Hoop!

Deze top 3 is niet heel veel veranderd ten opzichte van vorig jaar, maar het laat wel iets bijzonders zien: mensen willen hun Bijbelteksten verbinden met actuele gebeurtenissen in de wereld. Dit jaar is natuurlijk de inval in Oekraïne niemand ontgaan, en sindsdien zijn deze zoektermen flink de lucht in geschoten!

De woorden Licht, Rust en Koninkrijk vormen de subtop.

Nummer 4, 5 en 6 zijn volgens het Bijbelgenootschap te verklaren door te kijken naar het verlangen van de lezer. Veel mensen lezen de Bijbel om antwoorden te vinden op levensvragen, en door deze zoektermen vind je al snel waar je naar zoekt!

De laatste 4 woorden zijn Wijsheid, Geest, Zegen en Kinderen!

Nummer 10 is nieuw in deze ‘wrapped’, maar is volgens de website wel uit te leggen. Deze zoekterm is vooral populair onder ouders die op zoek zijn naar voorbeelden voor hun nageslacht!

De populairste Bijbelteksten van 2022

De Bergrede is al eeuwen een populaire Bijbeltekst. Twee jaar geleden stond hij bovenaan in de Bijbel in Gewone Taal, dit jaar in de NBV21 (de nieuwste vertaling die vorig jaar verscheen). De Bergrede lees je in Matteüs 5. Volgens de directeur van het NBG bevat het de kern van Jezus’ boodschap en is het een bron van inspiratie voor onze maatschappij! “Ik vind het mooi en bemoedigend dat juist deze belangrijke tekst in deze tijd van onzekerheid en crises veel gelezen wordt”, zegt de directeur.

De Bijbel in Gewone Taal (BGT) wordt steeds populairder onder tieners en jongeren. In deze vertaling is Psalm 91 het populairst: herin staat een verwijzing naar Gods bescherming in tijden van nood. Deze Bijbeltekst schoot omhoog omdat Ajacied Jurriën Timber in dit interview met de Trouw vertelde dat hij voor elke wedstrijd dit stuk leest! Daarnaast is de boodschap van deze tekst ook verwerkt in onderstaand liedje van Trinity. Luistertip van ons!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Onderzoek naar Bijbelgebruik Nederlandse jongeren: 'Ze zijn intensiever gaan lezen'

Lees ook over:

Onderzoek naar Bijbelgebruik Nederlandse jongeren: 'Ze zijn intensiever gaan lezen'

Geschreven door

Jelte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡