Ga naar submenu Ga naar zoekveld

The Afters komt naar EO-Jongerendag 2020!

20 februari 2020 Leestijd 3 min

De tweede EO-Jongerendag artiest is bekend! The Afters komt naar Rotterdam Ahoy op 6 juni en hier zijn we super blij mee.

Wie zijn The Afters

Deze doorgewinterde Amerikaanse band zou je kunnen kennen van de EO-Jongerendag in 2011 of van de concerten in de Basiliek (support act For KING & COUNTRY) in 2017. The Afters bestaat uit goede vrienden Josh, Jordan, Matt en Dan. De mannen leerden elkaar kennen toen ze nog werkten bij Starbucks waar ze (geen grap) ’s ochtends vroeg muziek maakten voor de gasten. In 2008 brachten ze officieel hun eerste album uit en met samen muziek maken zijn ze nooit meer gestopt.

Ze zijn collega’s, maar ook beste vrienden. In de studio praten ze met elkaar en delen ze waar ze mee bezig zijn en zo ontstaan hun nummers. Drummer Jordan: “We ontdekten niet lang geleden dat we allemaal op een eigen manier strugglen met angst. Ikzelf heb er elke dag last van. We realiseerden hoe groot dit probleem is en dat we door angst niet altijd kunnen zien hoe liefdevol en beschermend onze God is.” Ze willen met positieve, hoopvolle, maar ook eerlijke muziek luisteraars boeien en bemoedigen. Fun fact: Zanger Josh heeft familie in Nederland, dus schrik niet als hij er tijdens hun concert opeens een paar Nederlandse woorden tussendoor fietst.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De muziek

The Afters maakte al 5 (!!) studioalbums waarvan het album Fear No More in 2019 uit kwam. De radio pikte de single Fear No More al snel op en binnen een paar maanden was de videoclip van deze single al meer dan 2 miljoen keer bekeken op YouTube. Ook wordt muziek van The Afters regelmatig gebruikt in shows zoals het Amerikaanse Dancing With The Stars en American Idol. The Afters weet album na album nummers te schrijven die zowel positief en hoopvol als eerlijk en rauw zijn en heeft hiermee een grote fanbase opgebouwd.

Op de EO-Jongerendag kan je van The Afters stevige gitaren verwachten, maar ook inhoudelijk sterke teksten. Omdat deze band al zoveel jaar goede muziek maakt, komen er veel hits voorbij die jij onbewust al mee kan zingen. Ze kijken er naar uit om weer op te treden in Nederland en wij zijn ontzettend blij dat ze erbij zijn 6 juni!

Bestel je tickets hier!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕