Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"The Afters is ontstaan tijdens ons werk bij Starbucks"

9 november 2017 · Leestijd 3 min

Josh Havens (leadsinger) en Matt Fuqua (zang en gitaar) werkten tijdens hun studie samen in Starbucks waar ze ’s ochtends vroeg muziek maakten voor de gasten. Intussen vormen ze samen met Jordan Mohilowski en Dan Osteba de christelijke rockband ‘The Afters’. Deze week treden ze tijdens BEAM Presents op als supportact van For KING & COUNTRY. Tijdens BEAM LIVE vertellen ze over hun geloof en leven als artiest.

Josh: “Ik ben opgegroeid in een gezin met een Nederlandse moeder en een Amerikaanse vader, ik heb dus wel wat Nederlandse woordjes meegekregen. De andere bandleden lachen me altijd uit als ik aan de telefoon ‘doei!’ zeg tegen mijn moeder.

Ik heb een christelijke opvoeding gehad. Bijzonder is dat mijn ouders op de dag van mijn geboorte hun leven aan Jezus hebben gegeven, ik heb dan ook altijd wel geloofd dat Jezus bestond. Ondanks mijn opvoeding was het op een gegeven moment toch tijd om een eigen keuze te maken. Op de universiteit had ik een docent die moeilijke vragen stelde over geloof, dit motiveerde me om op zoek te gaan naar antwoorden en meer Bijbel te lezen. Zo is mijn eigen geloof echt gegroeid.”

Matt: “Ook in ben opgegroeid in een christelijk gezin. Tuurlijk heb ik weleens getwijfeld, maar God was er altijd. Dus geen heel boeiend, heftig verhaal, maar vooral bewijs hoe mooi een christelijke opvoeding kan zijn.”

Starbucks als belangrijke plek in het leven
Josh: "Nadat we onze middelbare school diploma’s hadden gehaald, gingen we werken bij Starbucks. ’s Ochtends was het ontzettend druk en wilde iedereen koffie, ’s middags was het rustiger en pakten Matt en ik onze gitaar erbij. We waren toentertijd allebei worshipleader en zongen graag. Onze manager was er pas later in de middag, dus daar hadden we geen last van. Mensen bestelden en wij zongen hun bestelling terwijl we het klaarmaakte. Pop, opera, country, we deden het allemaal. Starbucks is sowieso wel een thema in mijn leven, ik heb mijn vrouw daar ook ontmoet!”

Nieuw album
Matt: “We zijn collega’s, maar ook beste vrienden. In de studio praten we met elkaar en delen we waar we mee bezig zijn en zo ontstaan onze nummers. Een van onze oude bandleden ging een keer daten met een meisje die hij op MySpace had leren kennen, dat vonden wij maar gek. Daar hebben we een nummer over geschreven. Intussen zijn ze getrouwd en hebben ze kinderen.”

Josh: “We zijn op dit moment bezig met een nieuw album, we gaan er deze concerten zelfs al een aantal spelen! Als we terugkomen in de Verenigde Staten, duiken we direct de studio in. Het gaat heerlijke muziek worden, hopelijk krijgen we mensen aan het dansen.”

Donderdag en vrijdag (9 en 10 november) hopen The Afters en For KING & COUNTRY mensen aan het dansen te krijgen in de Basiliek in Veenendaal tijdens BEAM Presents. Geen ticket kunnen bemachtigen? Geniet dan mee via Instagram (EOBEAM)!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡