Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Test je kennis over Pinksteren in deze Kahoot-quiz!

29 mei 2020 · Leestijd 2 min

Hoe reageert Petrus op de vragen van de aanwezige mensen? Op welke manier spraken de apostelen? En wie hield er in Jeruzalem een belangrijke boodschap tijdens Pinksteren? Zomaar drie vet moeilijke vragen die terugkomen in de Kahoot quiz van Beterbijbel.nl. Hierdoor kun jij op een leuke manier meer leren over het Pinksterfeest.

Drie verschillende niveaus

Op de website van Beterbijbel.nl zijn drie verschillende Kahoot-quizzen te vinden. Van een makkelijke versie tot een lastige quiz voor de allerslimsten. Door de kennis via een quiz te delen wil Beterbijbel.nl op een laagdrempelige manier Handelingen 2 bespreken, waar het Pinksterfeest wordt beschreven. De quiz van 13 vragen is makkelijk te kopiëren en te gebruiken voor jeugdgroepen en kerken.

(De tekst gaat onder de foto verder)

afbeelding

Stichting Wat zegt de Bijbel is het initiatief gestart en bestuurslid Douwe Schuursma is enthousiast. “We geloven dat God door Zijn Woord spreekt en dat Hij richting geeft in je leven. Daarom ben ik zo enthousiast over het werk en de missie van de stichting. Een deelnemer mailde laatst dat ze BeterBijbel.nl als dagelijkse Bijbelmoment waardeert en het een mooie manier is om de Bijbel verder te verkennen. Daar doen we het werk voor, al meer dan veertig jaar.”

Dagelijkse quiz

Naast de Pinkster-vragen via Kahoot werkt Beterbijbel.nl met een app die je elke dag vier vragen stuurt over de Bijbel. Na het beantwoorden van de vragen ontvangt je direct de uitslag en kan de ‘score’ vergeleken worden met andere deelnemers. Douwe: “Wat ik zelf mooi vind aan het systeem, is dat je kriskras door de Bijbel gaat en ook nadenkt over stukken uit de Bijbel die je misschien minder gauw zou lezen. Daarbij maakt het spelelement BeterBijbel.nl onderscheidend.”

Samen met Jong Protestant wil BEAM het vuur van Pinksteren verspreiden. Als jij meedoet, word je onderdeel van het grootste Pinkstervuur van Nederland! Lees snel verder hoe je dat doet.

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡