Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Test hier hoe racistisch jij bent!

31 oktober 2018 Leestijd 2 min

"Ik discrimineer ", is iets wat je niet snel hardop zal zeggen. Maar ergens diep vanbinnen zal je weleens een vooroordeel hebben over iemand. In je hoofd maak je soms onderscheid tussen mensen of heb je voorkeur. Je denkt bij discriminatie al snel aan afkomst of huidskleur, maar discriminatie is nog veel breder. Denk aan geslacht, leeftijd, geloof, seksuele geaardheid, intelligentie, beperking of financi毛le situatie.

Het is logisch dat je niet aan discriminatie wilt doen, we leren in de Bijbel dat we onze naaste lief moeten hebben als onszelf. En onder onze naasten vallen de andere 7,660,248,179 (inmiddels alweer meer) mensen op de wereld. Natuurlijk is het heel moeilijk om al deze mensen lief te hebben en aandacht te geven, zeg maar gerust dat het onmogelijk is. Maa het is wel lief om de mensen die je tegenkomt met liefde behandelen. Alleen maar omdat iemand een ander geloof heeft, uit een andere omgeving komt of niet op jou lijkt, betekent niet dat je diegene anders moet behandelen.

Wil jij weten hoe discriminerend je bent? Doe dan hier de anonieme test!

3Onderzoekt: haat

"Discriminatie en rascisme zijn misschien wel de meest voorkomende vormen van groepshaat," zegt presentator Johan Eikelboom in de intro van de 3Onderzoekt-aflevering over haat.

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕