Ga naar submenu Ga naar zoekveld

ZIEN | Tessa (13) werd door Paul (42) ten huwelijk gevraagd in de BEAM Kerkdienst

22 maart 2021 · Leestijd 2 min

Het ging even helemaal mis in de BEAM Kerkdienst gister. Nadat wij regelden dat er een romantisch huwelijksaanzoek plaatsvond, ging dit mis toen Tessa 'nee' zei. Gelukkig zat hier een belangrijke boodschap achter!

Acteurs

Als je hebt gekeken, zou misschien wel gedacht hebben: dit meisje is toch veel te jong voor die meneer? En dat was precies de bedoeling! Tessa en Paul (oftewel Anna en Sander), zijn ingehuurde acteurs. Nadat de meeste kijkers met veel vragen achterbleven, brak Joram in: 'Dit is niet echt!". 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Waarom?

Gelukkig kon 'Tessa' in dit scenario nee zeggen, heel veel meisjes op de wereld kunnen dat niet. Bijvoorbeeld in Nepal. Jaarlijks wordt 40% van de meisjes in Nepal tussen de 15 en 18 jaar uitgehuwelijkt. Dit betekent dat zij hun school niet kunnen afmaken en vaak krijgen ze hierdoor te maken met huiselijk geweld. Samen met jou willen we daar deze week iets tegen doen met de actieweek Code Wit! Voor maar €3,20 help jij al één meisje aan een stem. Zij komt hierdoor in een groep terecht waar ze voorlichting krijgt over onder meer kindhuwelijken, met deze groep kunnen zij voor zichzelf opkomen en voorkomen dat zij in een kindhuwelijk terecht komen. Wil je meer weten over deze actie? Bekijk het hier.

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡