Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Terugblik online jongerenavond: "Door deze avond weet ik dat meer jongeren twijfelen over hun geloof"

23 november 2020 Leestijd 3 min

Bijna 300 jongeren zaten zondagavond 22 november om 19.30 uur klaar achter hun laptop om via Zoom na te praten over de BEAM Kerkdienst van die ochtend. BEAM organiseerde samen met Alpha Youth namelijk een gigantische online jongerenavond. Eva (20) deed mee: "Eerst twijfelde ik erg of ik wel mee moest doen.. Ik ben blij dat ik het heb gedaan!"

Eva: "Ik besloot mee te doen met deze avond omdat ik soms twijfel aan mijn geloof. Door hieraan mee te doen, hoopte ik erachter te komen hoe andere jongeren tegen het geloof aan kijken. Nadat we de avond gezamenlijk begonnen, kwam ik in een kleiner groepje terecht. Hier keken we een video tot we bij een vraag kwamen, dan pauzeerden we de video en keerden we terug naar ons groepje in Zoom en bespraken we de vraag. Erg interessant, want iedereen kijkt anders naar het geloof en heeft andere gedachtes bij Jezus en God. Ook wel heel anders dan hoe ik het zelf zie."

Video van Alpha Youth die bekeken werd door groepjes:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Deze aflevering is onderdeel van een serie, wil je deze serie helemaal zien? Volg een Alpha Youth cursus.

Na de meeting voelde ik rust

In de kleine groepjes werd de avond na ruim een uur afgesloten. Op de achtergrond was er de hele avond een speciale meeting van groepjesleiders van Alpha Youth die voor de jongeren aan het bidden waren. Eva vond het een waardevolle avond: "Ik was al een paar dagen onrustig en merk dat deze avond echt geholpen heeft. Na de meeting voelde ik me rustig. Ik heb ontdekt dat het niet gek is hoe ik denk over het geloof. Het is juist goed om te merken dat iedereen er op een eigen manier mee bezig is. We hebben elkaar deze avond een stuk wijzer gemaakt."

Op de hoogte gehouden worden van dit soort initiatieven? Kijk elke zondag de BEAM Kerkdienst om 11 uur op NPO 2 of YouTube.com/eobeam en volg ons op Instagram (@EOBEAM). Op die manier is het onmogelijk om ooit nog iets van wat wij doen te missen.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕