Ga naar submenu Ga naar zoekveld

DOE MEE: Stuur je eigen BEAM-kaartje tijdens de coronacrisis!

18 maart 2020 · Leestijd 3 min

Door de coronacrisis kunnen we nauwelijks meer afspreken met vrienden of familie. Zeker de kwetsbare groep - zoals je oma of opa - wordt hierdoor in een social lockdown gegooid. Om al die mensen een hart onder de riem te steken, dagen we jou uit om hen een kaartje te sturen! Laat ze weten hoe erg je ze mist, schrijf een leuk verhaal of maak een mooie tekening. Dit moet je doen:

Stap 1. Via deze link kun je ons eigen BEAM-kaartje downloaden.

Stap 2. Print het kaartje zo vaak uit als je wilt.

Stap 3: Knip het kaartje uit.

Stap 4. Vul het kaartje met je eigen boodschap, tekening, mopje, verhaal of foto.

Stap 5. Stop je kaartje in een envelop.

Stap 6. Vul het adres in van degene die het kaartje moet krijgen.

Stap 7. Plak er een postzegel op.

Stap 8. Gooi het kaartje in de brievenbus

Stap 9. Wees hartstikke blij! Want jij hebt er voor gezorgd dat iemand anders blij gaat worden!

Het kaartje:

afbeelding

Ga jij ook een BEAM-kaartje sturen? Maak een foto en stuur deze naar ons op via WhatsApp! En kijk elke schooldag om 16:00 uur naar BEAM Blijft Binnen via deze link!

Andere initiatieven rondom het coronavirus

Een kaart sturen is dé trend van dit moment. Kijk bijvoorbeeld eens naar Coromapost. Een online website die speciaal is bedoeld om een kaartje te sturen naar je oma of opa. “In een tijd zoals deze kun je je machteloos voelen, maar het is belangrijk dat je nu niet alleen aan jezelf denkt.” vertelt bedenker Wilbert van de Kamp tegen Dagblad van het Noorden.

Op deze website kun je aangeven of je hulp wilt aanbieden of hulp nodig hebt. “Ik hoop dat onze actie voor een gevoel van samenzijn zorgt. Als al deze ellende dat oplevert, hebben we er toch nog iets aan gehad.” vertelt een van de studenten die de actie is gestart aan Het Parool.

En zo zijn er nog meer websites waar je samen je handen in de mouwen steekt tegen het coronavirus zoals, coronahelpers.nl, Nextdoor.nl of wehelpen.nl.

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡