Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Student Henk-Wim ontvoerd door BEAM: “Geen idee wat me overkwam!”

30 oktober 2019 · Leestijd 3 min

Het kán je bijna niet zijn ontgaan: vorige week hebben Joram en Henk-Jan een poging gedaan om een student te ontvoeren. Deze vice-praeses van Vereniging van Gereformeerde Studenten te Utrecht (VGSU), Henk-Wim, werd zonder het van tevoren te weten de ster van de nieuwe BEAM-video. Na van de eerste schrik bekomen te zijn, beantwoordde hij wat vragen van BEAM.

Nou Henk-Wim, jij bent dus vorige week ontvoerd. Wat dacht je toen Joram en Henk-Jan voor je deur stonden?

"Natuurlijk was ik heel verbaasd. Ik dacht dat ik rustig een kopje koffie met Jolijn - de praeses van VGSU - zou drinken, maar toen werd het ineens een hele chaotische middag! Eerst was ik best zelfverzekerd, er zaten gewoon vier huisgenoten van me op de bank. Ik dacht dat ze me wel zouden helpen, maar na een tijdje kwam ik tot de realisatie dat ze dit absoluut niet van plan waren. Toen was het snel over!"

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Had je gelijk door dat het om een video van BEAM ging?

"Helemaal niet eigenlijk! In het busje heb ik nog met het bestuur van VGSU geappt en gevraagd of zij wisten welke vereniging me ontvoerde. Ik dacht dat Joram en Henk-Jan van een studentenvereniging uit een andere stad waren. Zelfs de kleuren van de dassen en de namen van de ontvoerders heb ik doorgegeven. Zo hoopte ik erachter te komen wie mijn mysterieuze ontvoerders waren. Uiteindelijk kwam ik er pas achter toen ze het me zelf vertelden."

Heb je veel reacties gekregen op de video?

"Ja, heel veel. Mijn ouders hebben het gezien, vrienden, kennissen, vanuit allerlei hoeken kreeg ik het terug. Besturen van andere verenigingen hadden het gedeeld en zo hadden nog meer mensen het gezien. Gelukkig waren de reacties vooral positief."

Heb je wel eens andere ‘echte’ ontvoering meegemaakt?

"Jazeker! We waren een tijd terug in Delft en probeerden een huis van een andere vereniging over te nemen. Dat lukte niet helemaal, we splitsten op maar dat werkte ook niet. Uiteindelijk hebben zij zelfs iemand vanuit Utrecht ontvoerd! Vorig jaar was er bij ons een spectaculaire ontvoering waarbij leden van de straat geplukt werden. Ze liepen nietsvermoedend de sociëteit uit, stapten op hun fiets en werden zomaar door de vereniging van Leiden van hun fiets getrokken en in een auto gegooid. Zo kan het er ook aan toe gaan!"

Was de ontvoering van BEAM een hele andere ontvoering dan ontvoeringen van andere studentenverenigingen?

"Henk-Jan en Joram waren maar met z’n tweeën, normaal gesproken ontvoer je iemand met een veel grotere groep. Ook klopten er een paar dingen niet helemaal. Het viel op dat hun overhemd uit hun broek hing en heb je gezien hoe hun dassen gestrikt waren? Zo hoort het dus niet, haha. Daar hebben we de afgelopen week met de vereniging wel de nodige grappen over gemaakt. Maar ik moet toegeven, voor de eerste keer was het een hele prima ontvoering!"

Ben je na het lezen van dit interview geïnteresseerd geworden in studentenverenigingen en hoe dat in zijn werk gaat? Lees hier interviews met leden van andere studentenverenigingen! 

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡