Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Steun onze collega’s van Eva in de strijd tegen kindermisbruik!

19 november 2020 · Leestijd 3 min

Tijdens de lockdown is het online kindermisbruik flink toegenomen. Hier willen onze collega’s van Eva iets tegen doen: ze gaan geld ophalen voor mensenrechtorganisatie IJM. Deze organisatie strijdt tegen seksuele uitbuiting van kinderen en hebben als doel om slavernij en mensenhandel te stoppen. Hoe dit zit en wat jij kunt doen om te helpen lees je hieronder.

Triggerwarning: er wordt in dit artikel gesproken over slavernij en kindermisbruik.

Op de Filipijnen is kindermisbruiken al jaren veelvoorkomend. Vroeger kwamen mensen met pedoseksuele gevoelens vanuit de hele wereld naar de Filipijnen om kinderen te misbruiken. Tegenwoordig is het veel makkelijker om deze kinderen te vinden: via internet. Duizenden kinderen worden door hun ouders of andere familieleden gedwongen zich uit te kleden voor klanten aan de andere kant van het web. Hiermee verdient de familie geld. Vaak komen deze klanten uit westerse landen zoals de Verenigde Staten en Australië, maar ook uit Nederland. De kinderen zijn jong, soms nog maar twee jaar…

Toenemende misbruik door corona

Door corona zitten deze families 24 uur per dag thuis. Hierdoor neemt het misbruik toe. Niet alleen omdat de aanvraag vanuit westerse landen toeneemt, maar ook door de familieleden zelf. Het komt vaker voor dat zij kinderen in hun familie misbruiken en gebruiken voor ‘live seksshows’. Deze kinderen moeten bevrijd worden en dat is precies waar Eva samen met IJM voor strijd.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Hoe pakt IJM deze bevrijding aan?

Allereerst helpen ze de Filipijnse overheid met de opsporing en bevrijding van deze kinderen. Daarnaast ondersteunt IJM in rechtszaken waarin de criminelen worden aangepakt. Zo komt er een einde aan de straffeloosheid, wat betekent dat er gevolgen zijn voor de daden van de criminelen. Als laatste maakt IJM een nazorgplan geschikt voor elk individueel slachtoffer. Zij krijgen dan hulp bij het verwerken van het trauma en een kans om naar school te kunnen.

Wat jij kunt doen

Om deze dingen mogelijk te kunnen maken, heeft IJM geld en gebed nodig. Elke bijdrage is meer dan welkom! Via onderstaande knop kun jij je steentje bijdragen en doneren:

Ja, ik wil doneren!

Meer informatie over IJM en waar zij voor strijden kun je via deze link vinden.

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡