Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sterre Koning (17): “Door mijn manier van leven is mijn geloof zichtbaar”

19 januari 2021 · Leestijd 4 min

De zeventienjarige Sterre Koning is zangeres, presentatrice, influencer, actrice én christen. Ze heeft haar eigen YouTube kanaal, waarop ze video’s maakt over mode, lifestyle en muziek. Onze collega’s van Visie kregen de kans om een dagje bij Sterre achter de schermen mee te kijken.

Op vierjarige leeftijd stond Sterre al voor de camera van een vriendin van haar moeder, als kledingmodel. “Die fotoshoot was voor mij vooral een pretdag. We gingen naar een heel vette plek en daar gingen we samen spelen en poseren,” vertelt Sterre. Daarnaast was ze lid van het Kinderen voor Kinderen-koor, stond ze in de finale van het Junior Songfestival.

Als mensen negatief over mij praten, denk ik: kom gewoon een keertje kletsen

Na die avonturen begon Sterre met acteren en werkte ze als reporter voor meidenmagazine Tina. Verder bracht ze haar eigen single en boek uit en belandde ze in de halve finale van The Voice Kids in 2018. Kortom: Sterre staat een groot deel van haar leven voor de camera of in de spotlight.

Gewend aan oordeel van mensen

“Ik ben vanaf mijn negende al op tv, ik ben ermee opgegroeid. Dat mensen een oordeel over me hebben, ben ik ook gewend. Ze denken snel dat ik – omdat ik bekender ben – arrogant ben of graag aandacht wil. Wanneer ik iemand ontmoet, voel ik af en toe de drang om duidelijk te maken dat dat niet zo is. Mensen die me online zien, kennen me niet helemaal. Als zij een negatieve mening over mij hebben, denk ik: kom gewoon een keertje kletsen, dan zien we wel verder,” vertelt Sterre aan Visie.

Volgers positiviteit geven

Met bijna 78.000 abonnees op haar YouTube kanaal, zet Sterre elke woensdag een nieuwe video online. “Ik wil zo veel mogelijk positiviteit op mijn volgers gooien,” vertelt ze tussendoor. Vooral op Instagram houdt ze alles zo vrolijk mogelijk. “Op mijn YouTube-kanaal deel ik af en toe ook iets over mezelf als het niet zo goed gaat. In die video’s ga ik wat meer de diepte in.”

Ik vind het belangrijk om aardig en eerlijk te zijn en hoop dat ook terug te krijgen

Een aantal maanden geleden vertelde de influencer in één van haar video’s over haar geloof: “Het was echt niet normaal hoeveel vragen er binnenkwamen. Er kwamen ook heel veel mooie reacties binnen. Jongeren vinden het tof dat ik – naast alle dingen die ik doe – ook geloof.”

Mijn geloof zie ik terug in waarden en normen

“Ik zie mijn geloof vooral terug in mijn manier van leven, dus met bepaalde waarden en normen. Ik vind het belangrijk om aardig en eerlijk te zijn en mensen met respect te behandelen. Als anderen vaak iets van je willen, kun je hard worden. Ik probeer dat van me af te zetten en blijf zo positief mogelijk. Dan hoop ik dat ik dat ook weer terugkrijg. En als dat niet zo is, is dat ook oké.”

Ook zet ze zich sinds eind vorig jaar in als ambassadeur voor Unicef. “De actie gaat over een beter 2021 voor kinderen die op de vlucht zijn. Ik vind het mooi dat ik me hiervoor kan inzetten, omdat ik zelf nog tiener ben en ik het een belangrijk doel vind.”

Lees het volledige artikel op visie.eo.nl

BEAM-redacteur Wilke is twee jaar geleden ook bij Sterre op bezoek geweest. Dat interview lees je hier.

Beeld: ANP

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡