Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Stephanie (21) en Aron (18) kijken heeeel anders naar kleding

14 november 2018 · Leestijd 4 min

Is kleding belangrijk? Wat doe je niet buiten de deur aan? En hoe denk je over de combinatie tussen kleding en het christelijke geloof? Deze vragen (EN MEER) stelde ik aan Stephanie (21) en Aron (18). Ze denken verschillend over kleding en vertellen allebei hun kant van het verhaal.

Stephanie: “Ik vind niet belangrijk wat anderen van mijn kleding vinden. Zo lang ik het leuk vind en het lekker zit is het goed. De mode maakt me dan niet uit. De mode van dit moment vind ik vreselijk, dus die volg ik niet. Mijn stijl is lekker simpel: een patroontje, spijkerbroek en vest. Even serieus, het liefst draag ik mijn BEAM-vest!”

Aron: “Ik vind het belangrijk wat anderen van mijn kleding vinden. Kleding bepaalt de eerste indruk die mensen van je hebben en op basis daarvan accepteren ze je. Als je er verzorgd uitziet, dan denken ze onbewust al positief over je. Mijn stijl is vooral te omschrijven als classy: truien, kraagjes en horloges.”

Hoe belangrijk is kleding?

Stephanie: “Nou ja, het is noodzakelijk, hahaha. Ik hecht niet zoveel waarde aan kleding en aan die merken al helemaal niet. En ik besteed mijn tijd liever aan andere dingen. Ik pak een broek en shirt en ik ben klaar. Verder doe ik niet veel aan mijn uiterlijk, ik draag ook geen make-up.”

Aron: “Kleding is voor mij heel belangrijk, omdat ik graag gewaardeerd wil worden. Zoals ik net zei, die onbewuste acceptatie heeft vooral met je uiterlijk te maken. En ik vind het gewoon leuk om er goed uit te zien.”

Waar let je op als je kleren koopt? Trends?

Aron: “Ik pak meestal wel wat mee van trends, maar niet volledig. Ik hou wel van origineel en classy zijn. Dus je zal mij niet snel Nike Airmax ofzo zien dragen, die passen gewoon niet bij mij. Die koop ik dan ook niet. Ik let bij het kopen vooral op combinaties. Bij een trui moet er een overhemd onder kunnen en het liefst een origineel detail. Verder alles een beetje in het midden, niet te saai en niet megadruk.”

Stephanie: “Als ik de trend leuk vind, dan doe ik er wel aan mee. Maar dat is dus lang niet altijd zo. Als ik ga shoppen let ik vooral op de prijs. En natuurlijk of het lekker zit. Shirts met patroontjes hebben altijd wel een streepje voor.”

In welke kleding zullen wij jou noooooit tegenkomen?

Aron: “Een joggingbroek of trainingspak, die vind ik echt niet netjes.”

Stephanie: “Een mantelpakje of jumpsuit. Te oncomfortabel.”

Vind jij dat je als christen rekening moet houden met wat voor kleding je koopt?

Stephanie: “Ik denk het wel als het gaat om kinderarbeid en omstandigheden van de fabrieksmedewerkers. Ik wil ook wel kijken naar kleding dat verantwoordelijk gemaakt is, maar op dit moment vind ik goedkope kleding belangrijker.”

Aron: “Nou, er zijn verschillende winkels die bekend staan om hun massaproductie en kinderarbeid. Daar ga ik liever niet naar binnen. Maar ook bij mij wint mijn budget het van die ethische waarden.”

Dan nu de vraag waar iedereen benieuwd naar is, hoe veel geld geef je per maand uit aan kleding?

Aron: “Uhmm, dat is een hele lastige. Omdat ik vaak één grote uitgeefpartij doe en dan 3 maanden geen kleding koop. Maar ik denk dat het gemiddelde op 150 euro uitkomt.”

Stephanie: “Ik denk rond de 30.”

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡