Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sprintster Ronell (22) over haar geloof: 'Ik wil ook die kalmte in de storm'

18 augustus 2022 · Leestijd 3 min

Ronéll Rosier (22) is hard op weg om de snelste vrouw van Nederland te worden. Haar moeder Nelli Cooman sprintte dertig jaar geleden een wereldrecord op de zestig meter en Ronéll zou dit nóg beter willen doen. Bij NPO Radio 1 vertellen moeder en dochter over hun speciale band en over hun geloof in God. Ronéll: 'Mijn moeder is door hele donkere tijden gegaan en ik wil dat zelf echt niet.'

Atletiektalent Ronéll Rosier heeft betere sprintgenen dan haar moeder Nelli Cooman. Dat heeft coach Henk Kraaijenhof uitgezocht die vroeger Nelli begeleidde en nu ook haar dochter Ronéll. In het programma Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1 vertelt Nelli dat ze atletiek eigenlijk helemaal niet zo leuk vond: "Ik had het vaak moeilijk, ik had heimwee en voelde me niet gelukkig. Ik was zo gespannen voor een wedstrijd, ik werd er helemaal ziek van." 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Ze had alles, maar eigenlijk ook niks

Ronéll: "Mijn moeder heeft me gewaarschuwd toen ik atletiek wilde doen, juist omdat ze zelf veel negatieve ervaringen heeft gehad. Het ergste vond ik, en daar kan ik echt om huilen, dat mijn moeder op een gegeven moment op een punt stond dat ze alles had, maar dat ze eigenlijk niet meer wilde leven. Ze was wereldkampioen en had alles, maar eigenlijk had ze ook niks. Dat wil ik zelf echt niet. Ik wil echt graag atletiek doen, maar ik wil nooit op zo'n laag punt komen."

Op de vraag van de presentator hoe ze hiervoor gaat zorgen, komt al snel haar geloof ter sprake. "Ik ben met het geloof opgevoed. Als je christen bent, is het niet dat je van alles niet mag. Wat het belangrijkste is: 'heb je naaste lief als jezelf' en 'veroordeel andere mensen niet'. Als we dat allemaal zouden doen, zou het een stuk makkelijker zijn. Ik heb gezien hoe het geloof mijn moeder heeft geholpen en ik wil zelf ook die power hebben, die kalmte midden in een storm. Ik werd ouder, ben me erin gaan verdiepen en het geloof lijkt nu ook voor mij te werken."

Bekijk hier de hele video van het gesprek met Ronéll en Nelli

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡