Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gaat het christelijke SV Spakenburg op zondag spelen als ze de bekerfinale halen?

4 april 2023 · Leestijd 2 min

Het is je vast niet ontgaan: de halve finale van de KNVB-beker wordt gespeeld tussen SV Spakenburg en PSV. Als de christelijke amateurclub uit het vissersdorpje wint van het grote PSV, spelen ze binnenkort de finale. Geweldig, zou je denken! Helaas staat de datum van de finale al een hele lange tijd geprikt op een zondag. En dat kan niet: in het reglement van de voetbalclub uit Spakenburg staat dat ze NOOIT op zondag voetballen. Wat nu?! Redacteur Jelte vroeg het supporters in Spakenburg.

De weergave van deze TikTok vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
David tegen Goliath

Na een ongelooflijke rits van overwinningen – met als klap op de vuurpijl de 1-4 overwinning op FC Utrecht – staat Spakenburg dus tegenover PSV. En dat is bijzonder, want in hun eigen competitie (de tweede divisie) staan ze ‘maar’ op de tiende plek. PSV staat daarentegen op een keurige derde plek in de Eredivisie (de hoogste competitie in het Nederlandse betaalde voetbal). Als de Spakenburgers vanavond de winst binnenslepen, betekent dit dat ze kandidaat zijn voor de finale die op 30 april gespeeld gaat worden.

Helaas voor de ‘blauwen’ (zo wordt de club ook wel genoemd) valt 30 april op een zondag. In de statuten van de christelijke club staat dat het een zaterdagclub is, er mag dus niet gevoetbald worden op zondag. Dit is omdat het een christelijke club is. Religie speelt een belangrijke rol in het dorp en bij de voetbalclub.

Wat zou jij doen?

Wat zou jij doen: jouw favoriete sportclub heeft zich onoverwinnelijk gemaakt en behaalt de allergrootste finale die de club óóit gespeeld heeft. Zou je die wedstrijd dan overslaan, puur omdat hij op de zondag wordt gespeeld? Laat het ons weten via @EOBEAM!

PSV- en Oranje-speler Cody Gakpo: 'Het geloof helpt me om de goede keuzes te maken'

Lees ook over:

PSV- en Oranje-speler Cody Gakpo: 'Het geloof helpt me om de goede keuzes te maken'

Geschreven door

Jelte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡