Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Slachtoffer loverboy Lisa: “Ik werd misbruikt in een steegje met een mes op mijn keel.”

18 december 2019 · Leestijd 2 min

3FM Serious Request: The Lifeline staat dit jaar in het teken van mensenhandel. Lisa raakte verstrikt in het netwerk van een loverboy en vertelt aan dj Joost van 3FM hoe ze daar weer uit kwam. "Ik werd misbruikt in een steegje. De jongen vertelde mij de namen van mijn moeder en zusje en dat zij gevaar zouden lopen als ik niet mee zou werken."

Over Serious Request 2019

Tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline 2019 trekken drie teams met 3FM-dj's in de week voor kerst in estafettevorm te voet door Nederland. Zij lopen één route van Goes naar Groningen, terwijl ze 24/7 live radio maken en acties bezoeken die luisteraars organiseren. Hiermee halen ze samen met de rest van Nederland geld op om jonge mensen te beschermen tegen mensenhandel.

Doel van de opbrengst

Zendermanager Sharid vertelt: "Met het geld dat we ophalen gaan we geen daders opsporen of netwerken oprollen. Maar we kunnen wel mensen helpen die gruwelijke dingen hebben meegemaakt. We zamelen geld in om mensen te helpen door psychosociale hulp te bieden, te helpen met een vervolgopleiding of baan of door voorlichting te geven op middelbare scholen in Nederland."

Lees het volledige verhaal van Lisa op NPO3FM!

Geschreven door

Annemarijn

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡