Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sint-Janskathedraal Den Bosch rood voor #RedWednesday

28 november 2018 · Leestijd 2 min

In januari is het Blue Monday, vorige week was het Black Friday, vandaag is het Red Wednesday. De dagen lijken qua naam op elkaar, maar hun doelen zijn heel anders. Op Red Wednesday is extra aandacht voor godsdienstvrijheid en christenvervolging. Wereldwijd worden vooral christenen vervolgd, 80% van de vervolgde gelovigen is christen.

Beroemde gebouwen kleuren rood

Parijs

Kerk in Nood heeft dit initiatief een paar jaar geleden bedacht om wereldwijd aandacht te vragen voor christenvervolging. Internationaal is het al goed opgepakt: meerdere gebouwen in Venetië en de Sacré-Coeur in Parijs kleurden vorige week al rood. Maar vandaag is de eerste keer dat er in Nederland zelf ook een gebouw in het rode spotlight wordt gezet door dit initiatief. De Sint Janskathedraal in Den Bosch is vandaag als eerste aan de beurt: vanaf ongeveer 16:30 tot 22:00 zal hij rood verlicht worden! Ook in Groot-Brittannië kleuren verschillende kerken, synagogen en moskeeën rood.

Venetië

Kerk in Nood wil vooral mensen bewust maken van de vervolging. In het westen hebben we er vrijwel niet mee te maken, dus het lijkt voor ons eigenlijk ‘ver van ons bed’. Terwijl er zoveel christenen wel vervolgd worden. Er zijn ook plekken waar mensen helemaal geen geloofsvrijheid hebben (zoals in Noord-Korea). Daarnaast wil Kerk in Nood ook oproepen om meer respect te hebben voor elkaar. Respect voor gelovigen, maar ook zeker respect voor andere geloofsgroepen: heb je naaste lief <3. 

Wat vind jij van dit initiatief? Vind je dat er meer aandacht voor christenvervolging moet zijn? Let us know via WhatsApp: 06-83673700!

De gebruikte foto's zijn niet van ons.

Geschreven door

Silke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡