Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Shundell: "Mensen voelen vaak ongevraagd aan mijn haar"

5 december 2019 · Leestijd 4 min

Iedere jongere heeft een verhaal. Maar wanneer heb je de kans om onbeschaamd al je vragen aan de ander te stellen? Nou, dat kan hier. Bij de BEAM-rubriek ‘Durf te Vragen’ stellen wij de vragen die jij via Instagram hebt ingestuurd. Vandaag spreken we met Shundell, zij staat op de cover van het nieuwe BEAM Magazine.

Hoe gaat het met je?

“Super goed! Ik zit goed in mijn vel en heb een leuke stage bij een kinderdagverblijf. Ik studeer voor gespecialiseerd pedagogisch medewerker en mocht kiezen welke groep ik wilde begeleiden tijdens stage. De leeftijd 9 tot en met 12 is mijn favoriet, ik vind het leuk dat je met kinderen van die leeftijd al echt goed kunt communiceren.”

Franka: Hoe vind je het om op de cover van het nieuwe BEAM Magazine te staan?

“Super leuk! En tegelijkertijd super gek. Ik vind het erg raar om mijn hoofd zo groot op het BEAM Magazine te zien. Ik vind het wel een gave foto geworden, daar ben ik echt blij mee. Ik kreeg net al appjes van mensen die me hadden gezien, ook werd een foto van de voorkant gedeeld in de appgroep van de jongeren van mijn kerk. Ze zijn trots op me en vinden het echt heel leuk.”

afbeelding

Jelle: Waarom is David je favoriete Bijbelfiguur?

“In het BEAM Magazine sta ik op de foto als David, omdat het mijn lievelings bijbelfiguur is. Hoe meer ik over David ontdek, hoe meer ik door hem word geïnspireerd. David was een buitenstaander, omdat zijn moeder ongetrouwd was. Hij werd een simpele herdersjongen, want meer vonden de mensen hem niet waard. In het echte leven kan ik soms overdonderd worden door mensen die hun zaakjes beter op orde lijken te hebben dan ikzelf. Zo had ik best wel stress over mijn bijbaan, want mijn contract was 20 uur per week en dat lukte echt niet met studie en stage er nog naast. Ik zat er echt mee in mijn maag en heb veel gebeden. Uiteindelijk hebben drie vrienden die van niets wisten allemaal apart tegen me gezegd dat het belangrijk voor me is om meer balans te zoeken in mijn leven. Dat was voor mij wel een antwoord op de vraag wat ik met mijn baantje moest, intussen ben ik daar gestopt en ervaar ik meer rust.

Door David weet ik: God kijkt naar ons als individu en bijvoorbeeld niet naar de hoeveelheid likes op Instagram. Hij koos David als koning van Israël, omdat Hij zag hoe goed David voor zijn schaapjes zorgde. Koning worden was nieuw voor David, maar hij bleef God altijd trouw, hoe lastig het hem ook werd gemaakt. Hij is een voorbeeld voor mij, want door David weet ik dat God ook met mij een plan heeft.”

Tamara: Hoe ben je tot geloof gekomen?

“Mijn moeder heeft me christelijk opgevoed, we gaan ook trouw naar de kerk. Ik denk dat ik 13 was toen ik besefte dat mijn geloof echt iets persoonlijks was geworden en niet meer alleen bestond omdat ik zo ben opgevoed. Ik merk echt dat God bij me is in het dagelijks leven.”

afbeelding

Julliette: Heb je weleens te maken gehad met discriminatie?

“Ja, ik heb met discriminatie te maken, maar ik weet vrij zeker dat mensen het niet bewust doen. Op mijn vorige opleiding was ik vrijwel de enige allochtoon. Mensen hebben vooroordelen, bijvoorbeeld dat ik heel erg houd van kip. Dat slaat niet echt ergens op, want voor hetzelfde geld ben ik vegetarisch. Ook hebben mensen de irritante neiging om vanuit het niets aan mijn haar te voelen. Ze vragen het soms wel, maar voordat ik antwoord kan geven, zitten ze al met hun handen in mijn haar. Ik draag mijn haar bijna nooit meer los nu, het is gewoon niet fijn als je een slechte dag hebt en dat er dan nog bij komt.

Ook waren vrienden erg verbaasd toen ik met een blanke vriend thuis kwam. ‘Ik had niet verwacht dat dat je type was.’ Eerst vond ik het echt vervelend, maar nu vraag ik erop door en merk ik dat mensen vastlopen en ontdekken dat hun eigen redenatie nergens op slaat. Als dat gebeurt, kunnen we er gelukkig samen om lachen.”

Meer van BEAM Magazine? Dat kan!

Ik wil een gratis proefnummer aanvragen

Ik word BEAM supporter en krijg BEAM magazine 4x per jaar!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡