Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Shelton Telesford spreekt bij de BEAM Kerkdienst: “Soms moeten we een gekke move maken”

16 september 2020 · Leestijd 3 min

Aanstaande zondag zal Shelton Telesford spreken tijdens de BEAM Kerkdienst. Eerder sprak hij over loslaten en nam hij een gigantische Rubiks Cube mee; deze week zal hij spreken over ‘gekke moves’ om Jezus te leren kennen. Hij verklapt alvast een beetje van wat we kunnen verwachten.

Hoe waren de reacties op de vorige preek?

“Ik werd overladen met berichten op mijn Instagrampagina. Veel gasten schreven dat ze bemoedigd waren door mijn verhaal; dat ze het toegankelijk vonden en echt snapten wat ik vertelde. Ik ontving persoonlijke getuigenissen en verhalen van jongeren die ook echt proberen los te laten. Dat vond ik onwijs tof. Ook kreeg ik reacties van mensen die zeiden de Rubiks Cube in een paar seconde op te kunnen lossen, met een filmpje als bewijs.”

Waar zal je komende preek over gaan?

“We gaan het hebben over dat soms in het leven je in situaties terecht komt waarin je gekke moves moet maken. Dat je even uit je comfortzone moet stappen. Het lastige daarvan is dat we ons dan zo druk kunnen maken over de meningen van anderen om ons heen. Soms is het gewoon nodig om die move te maken. Na het zetten van die laatste stap, weet je hoe dicht je bij je bestemming kan komen. Hoe dicht je bij Jezus kan komen.”

De vorige keer nam je een grote kubus mee, is er dit keer weer een verrassing?

“Ik wil het natuurlijk wel een beetje spannend houden, maar wat ik wel kan zeggen is dat ik misschien een beetje hulp van de band nodig heb.”

Wat vind je eigenlijk zo cool aan de BEAM Kerkdienst?

“Ik vind het gaaf dat je in één keer heel veel mensen kunt aanspreken. Ik spreek richting een camera, maar ik weet niet wie er aan de andere kant van het scherm zit, of hoe deze mensen zich voelen. Ik weet alleen dat ik heel veel mensen mag toespreken.”

Heb je er zin in?

“Ik heb er heel veel zin in. Ik vind het spannend met al die camera’s, maar ik vind het wel echt heel gaaf om te doen. Het is een voorrecht. Mijn gebed is dat tussen die mensen in ieder geval één iemand is die wat aan mijn verhaal heeft. Iemand die dusdanig bemoedigd wordt om de dag of de week door te komen.”

Vorige week sprak Jurjen ten Brinke over 'God houdt van ons omdat Hij van ons houdt'. Lees het artikel hier.

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡