Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Shelton Telesford spreekt bij de BEAM Kerkdienst: “Ik wil een meesterwerk van een bekende artiest gebruiken in mijn preek”

11 december 2020 · Leestijd 3 min

Aanstaande zondag zal spreker én BEAM-fan Shelton Telesford spreken bij de BEAM Kerkdienst. Hij zal vertellen over dat wij meesterwerken zijn; gemaakt door God. De vorige keer liet Shelton zijn dansmoves zien en voor deze week heeft hij weer wat tofs bedacht.

Je mag weer spreken zondag! Heb je er zin in?

“Het wordt weer leuk zondag! Als ik mag nadenken over de BEAM Kerkdienst krijg ik altijd creatieve ideeën. Ik ben namelijk echt van BEAM gaan houden en een beetje fan geworden. Ik vind dat BEAM vaak toffe onderwerpen bespreekbaar maakt. Daar draag ik graag wat aan bij. Als ik mag spreken op zondag, wil ik op een creatieve manier een stukje uit de Bijbel vertellen. Daarin daag ik mezelf graag uit en wil ik iets neerzetten dat nog niet eerder is gedaan. Nou, dat is weer gelukt!”

Oh ja? Waar ga je het over hebben?

“Ik vind het lastig om uit te leggen waar we het over gaan hebben, want ik wil niet teveel vertellen. Wat ik wél kan zeggen, is dat het aanstaande zondag zal gaan over een meesterwerk. Wij zijn namelijk dat meesterwerk, gemaakt door God. Ik ga uitbeelden hoe we dat kunnen herkennen en hoe zo’n meesterwerk dan tot stand komt. Om dit te kunnen doen, zal ik een muzikaal meesterwerk gebruiken van een bekend iemand.”

Is muziek dan belangrijk voor je?

“Muziek is voor mij heel erg belangrijk en ik houd ervan om te luisteren naar mensen die goed muziek kunnen maken. Toen ik klaar was met mijn studie begon ik fulltime muziek te maken. Dit was niet alleen christelijke muziek, maar ook muziek uit de Top 40. Uiteindelijk stopte ik met het maken van onchristelijke muziek, omdat ik ontdekte dat muziek voor mij alleen een speciale betekenis had als ik God erin kon betrekken. Ik vind het te gek om door muziek iets over Jezus te vertellen, of God te dienen.”

Ben je benieuwd naar het verhaal van Shelton? Kijk dan aanstaande zondag om 11:00 naar de BEAM Kerkdienst op NPO2 en Youtube.

Geschreven door

Thamara

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡