Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Shelton Telesford over de EOJD-opening: “Ik voelde echt connectie met het publiek”

17 juni 2022 · Leestijd 3 min

Het was één van de meest memorabele momenten van de EO-Jongerendag: de opening met Shelton Telesford. Wij spraken hem over wat hij er zelf van vond.

Was je zenuwachtig van tevoren?

“De vrijdag voor de EO-Jongerendag repeteerde ik de preek op het podium. Ik had nog nooit eerder op zo’n groot podium gestaan en was heel erg onder de indruk. Er ging die dag nog veel fout, de preek ging niet goed. Ik ben daarna naar het hotel gegaan en heb niet eens meer geoefend, ik ben gewoon zielig in mijn bed gaan liggen. Die ochtend daarna heb ik keihard gebeden en ben ik de preek nog 100 keer gaan oefenen. Ik vroeg God om rust, zodat ik niet met stress naar Ahoy ging. Die stress zakte gelukkig snel weg, en toen ik in de auto stapte, kon ik alleen nog maar genieten.”

Wat hoopte je te bereiken?

“Omdat er veel visuals bij mijn preek zaten, had ik alles al op tijd aangeleverd. Het was dus een tijdje geleden dat ik de preek had geschreven. Hierdoor moest ik zelf weer even gaan geloven in de woorden die ik had bedacht. Uiteindelijk ervaarde ik mijn eigen woorden tegelijk met het publiek. Ik sprak niet alleen tot hen, maar ook tot mezelf.”

Hoe was het om daar te staan?

“Het was zo supergaaf. Heel vet om zoveel jongeren en tieners bij elkaar te zien. Iemand had me de tip gegeven om over de mensen heen te kijken als je zenuwachtig bent. Maar dat heb ik juist niet gedaan, ik probeerde echt oogcontact te maken. Het was heel tof om te zien hoe excited iedereen was en ik voelde echt een connectie met het publiek.”

Verliep alles vlekkeloos?

“Toen ik het podium afliep was ik natuurlijk helemaal hyped. Mensen kwamen naar me toe om me te omhelzen, en ik riep ‘dit was zo vet!’. Een vriend van mij keek mee met de livestream en appte dat mijn microfoon nog aanstond. Die opmerking heeft het publiek dus gehoord, haha!”

Wat waren de reacties?

“Ik kreeg veel reacties van mensen die zeiden dat ze het cool vonden. Het was best spannend, want de EO-Jongerendag is nooit geopend met een preek. Gelukkig werkte het uiteindelijk heel goed. Wat ik het meeste terugkreeg was de zin ‘God spreekt eerst’, die heeft veel mensen geraakt. Ik heb daar zelf nooit zo diep over nagedacht, dus ik vond het grappig dat dit zo opviel. Het is mooi om te zien hoeveel impact dat heeft gemaakt.”

Heb je Sheltons preek nog niet gezien? Of wil je het moment gewoon weer even herleven? Check het hieronder!

TERUGKIJKEN: Prachtige opening van Shelton op EO-Jongerendag 2022

Lees ook over:

TERUGKIJKEN: Prachtige opening van Shelton op EO-Jongerendag 2022

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡