Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sharon (20) heeft een relatie met Peter (36): "Mijn vader moest wel even slikken"

18 mei 2017 · Leestijd 4 min

Sharon leerde Peter kennen via haar zus (24), die getrouwd is met Peters jongere broertje (34). Tijdens kerst werd zowel Peter als Sharon uitgenodigd voor een gezellig avondje bij haar thuis en daar sloeg de vonk over. Omdat ze bij elkaar in de kerk zaten besloten ze het stil te houden en eerst te kijken waar het heenging. “Maar ja, op een bepaald moment moet je toch tegen mensen gaan zeggen dat je een vriend hebt.”

“Mijn vrienden reageerden meteen positief, ze vonden het leuk voor me. Een aantal had natuurlijk wel wat vraagtekens. ‘Is dit echt een goede keus, of wordt dit heel lastig voor haar?’ Toen ze eenmaal zagen dat ik mezelf bleef en het een ‘normale’ relatie werd konden ze er een stuk beter mee overweg.
Peters vrienden vonden het ook leuk voor hem, natuurlijk kreeg hij flink wat flauwe mannengrappen te verduren, maar daar konden we wel om lachen.” “Mijn gezin was een stukje spannender. Ik vond het best wel eng om het voor het eerst te vertellen en hikte er lang tegenaan. Op een gegeven moment zei ik tegen Peter: ‘Dit weekend ga ik het vertellen, houd me eraan.’ Dat hielp. Je wilt natuurlijk niet wachten tot je een jaar een relatie hebt voordat je familie het te weten komt.”

Mijn vader moest wel even slikken

“Eerst vertelde ik het aan mijn zus en mijn moeder, die reageerden gelukkig heel positief. Daarna mijn vader, die moest wel even slikken. Gelukkig reageerde hij daarna wel positief, je blijft toch zijn kleine dochter, dus dat snap ik wel. Wat enorm hielp voor mijn ouders was dat ze wisten wie het was en uit wat voor gezin hij kwam, door de kerk. Ze hadden het lastiger gevonden als ze totaal geen idee hadden wie het was.”

“Grappig genoeg vonden mijn opa en oma het doodnormaal. Die keken er totaal niet van op. In hun tijd was dat hartstikke gewoon, vertelden ze.”

Grappige situaties
“Het is eigenlijk vooral heel leuk om een relatie te hebben met iemand die een stuk ouder is dan jij. Je zit in twee verschillende levensfases en hebt een totaal andere weekindeling en leefwereld. Dat maakt het interessant. Je wereld wordt een stuk breder.”

“Laatst was er een familiedag van mijn studentenvereniging, waarop je mensen van buiten de vereniging mag uitnodigen om langs te komen. Peter meldde zich daarvoor aan en werd in alle mailtjes die hij kreeg aangesproken als ‘beste ouder’. Daar heb ik hem natuurlijk goed mee gepest! Haha!”

Taboe
“Ergens ligt er een taboe op een relatie zoals ik die heb, met zo’n groot leeftijdsverschil. Aan de ene kant snap ik dat wel, maar aan de andere kant hoeft dat volgens mij helemaal niet. In de tijd van onze opa’s en oma’s was het hartstikke normaal en daarbij, als je gek op elkaar bent, dan kun je het leeftijdsverschil makkelijk overbruggen. Dat wat je samen hebt is veel sterker. We merken het zelf amper in onze relatie als we met z’n tweeën zijn. En daar gaat het om.”

De namen Sharon en Peter zijn gefingeerd. De echte namen van de geïnterviewden zijn bekend bij de redactie.

Lees ook: 'God vraagt ons om 5 maanden niet samen te zijn'

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡