Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM’er Shammah (21) uit België over zijn geloof: “Jezus is mijn bae!”

31 maart 2021 · Leestijd 3 min

We zijn heel blij met jullie, daarom geven we een random BEAM’er de kans om zijn of haar (geloofs)verhaal te doen. Deze keer Shammah (21) uit België: student automechanica, drummer, TikTokker, rapper en sinds kort dus ook BEAM-volger!

Hoe heb je ons ontdekt?

“Ik post zelf veel op Instagram en volg veel christelijke accounts voor inspiratie. Ik zag jullie naam voorbijkomen en jullie content sprak me aan! Ik wist eerst eigenlijk niet of jullie een kerk of een organisatie zijn, want ik zag dat jullie naast jullie berichten ook kerkdiensten doen.”

Wat is je gedachte achter je Instagramnaam ‘Jesus is bae?’

Lachend: “Ja, ik snap dat het een beetje raar overkomt dat ik Jezus een ‘bae’ noem, dat was eigenlijk ook mijn bedoeling. Het is eigenlijk heel simpel: voor sommige mensen is hun vriend of vriendin ‘before all else’, dat is Jezus voor mij ook. Ik heb de naam juist bedacht dat ik er vragen over zou krijgen, vooral van mijn niet-christelijke vrienden die mijn Insta bekijken. Ik wil hen ook over Jezus vertellen, door wie ik ben, zowel offline als online. Het is niet zo dat ik voor elke sketch of rap die ik maak, ga bidden. Ik geloof dat God werkt door mijn creativiteit. Als ik mijn talenten voor Hem wil inzetten, voel ik ook dat Hij erbij is. Ik haal voor TikToks mijn inspiratie vaak uit bijbelverhalen, dus het helpt wel om veel in de Bijbel te lezen hahaha”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Sinds kort rap je ook, hoe ben je daarmee begonnen?

“Ik ben het gewoon zelf gaan proberen! In mijn familie zijn we altijd bezig met muziek, ik drum en mijn zus en mijn broers spelen ook allemaal een instrument. Ik studeer automechanica en tijdens het werk gaat mijn hoofd vaak naar muziek: ik krijg een beat in mijn hoofd en ga beatboxen. In de tram of in de bus naar huis denk ik na over een tekst en die schrijf ik op in mijn telefoon. Op een vrije dag verveelde ik me en ging ik beats maken en raps schrijven. Toen ik die beat terugluisterde dacht ik: hey, dit klinkt best wel dope, laat ik de camera erbij pakken. Ik zocht een toffe tekst erbij en besloot het gewoon maar te plaatsen!”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Twijfel je wel eens of je iets moet plaatsen?

“Als ik iets plaats wat mensen leuk vinden is het prima, als er mensen zijn die het niet leuk vinden is het ook prima. Face to face ben ik echt de meest verlegen persoon, meer een introvert dan een extrovert. Op Instagram en TikTok kan ik mezelf soms beter uiten over mijn geloof. Daar probeer ik op een creatieve manier mensen te bereiken, met humor, rappen. Gewoon door mezelf te zijn. Ik ben zelf dus best wel verlegen, maar ik heb geleerd in mijn geloof dat God ons niet een geest van angst geeft, maar van liefde en kracht. Mensen zijn bedoeld om te shinen!“

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡