Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Shalini Somar: "Ik was hindoe, maar heb altijd geweten dat God bestaat"

5 april 2018 Leestijd 3 min

Shalini Somar (24) staat in finale van Miss Indian Beauty-verkiezing 2018. De in Nederland geboren Hindoestaanse staat in de finale van de Miss Indian Beauty Verkiezing. De goedlachse Shalini uit Enschede is als hindoe grootgebracht maar nu christen. Haar deelname aan de missverkiezing was niet vanzelfsprekend: ze wilde eigenlijk helemaal geen modellenwerk doen. Maar Shalini ziet het als een teken van God dat ze nu niet alleen meedoet, maar zelfs in de finale staat.

Waarom doe je mee?

Shalini Somar: 鈥淣ou, ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit uit mezelf had meegedaan. Ik wilde nooit iets met modellenwerk doen, daar ben ik veel te verlegen voor. En ik dacht dat modellenwerk een beetje inhoudsloos was.

Mijn moeder is eigenlijk de reden dat ik meedoe. We hadden een slechte relatie omdat ik me als christen een paar jaar geleden heb laten dopen. Zij en de rest van mijn familie zijn hindoe. Ze begrepen het niet. Ik heb op een avond gebeden en gevraagd of God onze band kon herstellen. De volgende ochtend kreeg ik een whatsappje van haar of ik wilde meedoen aan deze wedstrijd. Ik zag – en zie dit nog steeds – als een teken van God. Het gaat inmiddels weer stukken beter met ons sinds ik meedoe. Ze is heel trots op me dat ik nu in de finale sta.

Daarnaast moet ik eerlijk bekennen dat ik het heel erg leuk vind. Het is ook helemaal niet inhoudsloos: ik heb al veel geleerd, en heel veel verschillende mensen ontmoet."

Je was hindoe, maar bent nu christen. Kun je daar iets meer over vertellen?

“Klopt, ik ben hindoeïstisch opgevoed maar ik heb altijd al geweten dat God bestond. Dat zat gewoon in mijn hoofd. Vanaf mijn 13e ben ik me gaan verdiepen in het geloof, want ik kreeg geen antwoorden op de vragen die ik had. Ik heb via mijn tante een Alpha cursus en Bèta-kring gedaan. En daarna nam een vriendinnetje mij een keer mee naar de Syrisch-orthodoxe kerk in Enschede. Toen ik eenmaal daar was, wist ik het. Alles voelde zo goed. Ik heb daar echt Jezus leren kennen.”

Wat spreekt jou zo aan in deze kerk?

“De tradities! Gewoontes als opstaan en een kruisje slaan. Dat voelt voor mij als respect hebben voor Gods huis. Ik vind dat heel erg belangrijk.”

Lees het hele interview met Shalini Somar bij onze collega's van Visie!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕