Ga naar submenu Ga naar zoekveld

SGP voert opnieuw actie tegen Second Love met 'One Life Stand'

18 februari 2021 · Leestijd 3 min

Nee, dit is geen typefout! Dit is reclame voor een ‘onelifestand’, in plaats van een ‘onenightstand’. Het is een reactie van de SGP op reclames van sites als secondlove.nl, die volgens de christelijke politieke partij schadelijk zijn voor een gezonde relatie.

De reclames waar de partij van Kees van der Staaij zich zo boos over maakt heb je misschien wel eens op de radio gehoord: “Ben jij gelukkig getrouwd? Ik ook…” en “Flirten is niet strafbaar…”.  Op de site van de SGP zeggen ze het volgende hierover: “Het moedwillig stukmaken van relaties door het aanmoedigen van overspel, dat is ongepast en moet aangepakt worden”.

Een bordje voor steken

Daarom gaan ze hier een stokje - of eigenlijk kan ik beter zeggen: een ‘bordje’ - voor steken.  De SGP heeft als tegengeluid namelijk drie billboards gemaakt. Via een poll roept de SGP mensen op om op een van de drie billboards te stemmen; het bord met de meeste stemmen komt vlak voor de verkiezingen langs de snelweg te staan. Door het plaatsen van de billboards wil de SGP “een nieuwe impuls geven aan de maatschappelijke discussie”. En dat is aardig gelukt, zijn actie komt voorbij op verschillende sociale media en nieuwsplatforms zoals het AD en LINDA.

Discussie in de politiek

De SGP zet zich al langer in tegen reclames die vreemdgaan promoten. Zo heeft voorzitter Kees van der Staaij via talkshows aandacht gevraagd voor dit onderwerp en ervoor gepleit om de reclames te verbieden, of om ten minste een waarschuwing toe te voegen. Hij krijgt hier tot nu toe weinig steun voor van de rest van de politieke partijen, die vinden dat het huwelijk iets is waar de overheid zich niet teveel mee moet bemoeien.

Onze eigen Joram Kaat sprak zich op de radio ook uit tegen de reclamespotjes. Daarmee haalde hij toen de aandacht van Kees van der Staaij en collega Giel Beelen. In dit artikel lees je terug hoe dat ging. 

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡