Ga naar submenu Ga naar zoekveld

SGP en D66 plaatsen heel verschillende filmpjes over abortus

14 november 2019 · Leestijd 2 min

Van 11 t/m 16 november is het de Week van het Leven. Dit gaat over abortus, de tegenstanders van abortus vragen aandacht voor meer hulp en steun aan onbedoeld zwangere vrouwen.

Maandag 11 november zijn er ruim 5 miljoen anti-abortus flyers verspreid in Nederland. Hier is veel discussie over geweest en ook de D66 was hier erg op tegen. Zij hebben hier een duidelijk antwoord op: een pro-abortus filmpje. Kees van der Staaij, de leider van de SGP, wordt persoonlijk aangesproken in dit filmpje. Vrouwen laten via een boodschap op hun buik van zich horen. “Beste Kees, ik kreeg deze week een anti-abortus flyer in de bus. Stop met deze intimidatie. Het is mijn toekomst, het is mijn keuze. Ik ben baas in eigen buik.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De SGP kwam ook met een filmpje naar buiten. Zij zijn duidelijk tegen abortus en zouden het liefst willen dat het verboden was. Dit filmpje was geen reactie op het filmpje van de D66, maar een filmpje wat al gepland was in deze Week van het Leven. In dit filmpje worden twee verhalen verteld van vrouwen die abortus wilden plegen, maar dit toch niet hebben gedaan. Zij vertellen hun ervaringen met abortus en hoeveel spijt ze hebben van hun eerdere gedachten.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Evy’s vriend wilde dat ze abortus pleegde. Lees haar verhaal hier!

Geschreven door

Inge

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡