Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Seven Spirits Burning: “Jezus is het einde van religie”

14 november 2018 · Leestijd 4 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Supervet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Wat drijft hen en wat hopen ze met hun muziek te bereiken? Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: Seven Spirits Burning.

Info Seven Spirits Burning

Seven Spirits Burning is een vijfkoppige metalband uit Zoetermeer. De band werd 3 jaar geleden opgericht vanuit leden van het emocore project “Dedicated”. Seven Spirits Burning is te vergelijken met andere christelijke bands van het steverige soort zoals Haste The Day, As I Lay Dying en Demon Hunter. Vorig jaar bracht de band een videoclip uit en afgelopen september speelden ze op Fearless Festival in Ede.

Hoe zou je Seven Spirits Burning omschrijven?

“Seven Spirits Burning is de titel van een boek van John Crowder. Het gaat over de zeven geesten van God uit Openbaringen 4:5. Samen zijn zij de volheid van de Heilige Geest die in ons woont. We dachten: best wel een vette naam voor een band. Seven Spirits Burning heeft een drummer, een bassist, twee gitaristen en een vocalist. De algemene luisteraar zal onze muziek metal noemen, wij noemen het zelf hardcore. In eerste instantie maken we muziek omdat we dat graag doen met elkaar. Maar in ons persoonlijk leven zijn we christen, dat heeft automatisch effect op de muziek qua geluid en qua teksten. In mijn optiek ben je een christelijke band als je als christenen in een band zit.”

We zijn een christelijke band, maar ook een anti-religieuze band.

Wat is de boodschap van jullie muziek?

“We zijn een christelijke band, maar ook een anti-religieuze band. Wij geloven dat Jezus het einde van religie is. Religie zien wij als een geloof dat berust op de werken van mensen. Presteren om Gods goedkeuring te krijgen. Dat zie je terug in vrijwel alle godsdiensten, ook in het christendom. Wij zien dat Jezus niet alleen de zonden, maar ook de wet aan het kruis heeft genageld. Er is dus geen maatstaf meer voor mensen om goedkeuring van God te krijgen. We hebben genade; dat is een gift. Persoonlijk wordt ik heel erg gedreven door dat evangelie van genade. Dat is iets dat wij als band graag willen uitdragen. We hopen mensen te bereiken die van metal houden, maar ook mensen die juist niet van metal houden. Misschien worden ze door dit artikel geprikkeld door onze muziek of door ons verhaal.”

Jullie stonden op 22 september op Fearless Festival in Ede. Hoe was dat?

“Heel gaaf. Het was een geweldige ervaring. Erg leuk om op te trekken met de andere bands die er speelden. Er zijn veel bezuinigingen in de cultuursector en er verdwijnen veel festivals waar alternatieve christelijke muziek ruimte krijgt. Denk bijvoorbeeld aan Winter Wonder Rock en het Flevo Festival. Toch zijn er nog steeds mensen zijn die het voor elkaar krijgen om christelijke metal-evenementen op poten te zetten waar veel volk op afkomt. Ik ben dankbaar dat wij daar de afgelopen editie van Fearless Festival deel van uit mochten maken.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“We hebben in de zomer een aantal nummers opgenomen, die moeten we nog uitbrengen. Op dit moment zijn we optredens aan het regelen voor komend jaar. We zijn als band heel selectief qua optredens. We doen liever een aantal optredens waar we veel promo voor doen en dat het exclusief blijft, dan dat mensen het op een gegeven moment wel een beetje gezien hebben. Er staan wel veel optredens op de plank, maar daar mag ik nog niets over zeggen Desalniettemin zullen we aankomend jaar meer optreden dan tevoren!”

Lees nu: Redeemed: "Ik zing graag over kanten van het geloof die niet altijd aan bod komen"

Wie kan er écht niet ontbreken bij Fresh Tunes? Laat het ons weten en mail naar beamredactie@eo.nl

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Tijmen

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡