Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Senna’s ouders vertellen over God in Spanje: ‘Ze dopen mensen in ons zwembad’

20 april 2022 · Leestijd 3 min

‘Oost west, thuis best’. Maar wat als thuis nooit op dezelfde plek is? Senna (16) woonde met zijn familie in heel veel Europese landen. Hij reisde met een camper van land naar land. “Toen vertelden mijn ouders dat ze graag definitief naar Spanje wilden verhuizen om te evangeliseren.”

Voor Senna en zijn zussen kwam het niet als een verrassing. “Mijn eerste reactie was: ‘ik heb er zin in’. Natuurlijk vond ik het lastig om van vrienden en familie afscheid te nemen, maar ik begreep de keuze van mijn ouders wel. Ik vind het bijzonder dat ze mensen in Spanje willen vertellen over het geloof.”

Benieuwd hoe de reis van Senna verliep in de knusse camper? Kijk hier hoe Senna’s zusje over de verhuizing vertelt.

Van iPad naar krijtbord

“Toen we in Spanje aankwamen, hadden we nog geen woning. Mijn ouders zijn direct op zoek gegaan en na twee maanden konden we de camper eindelijk verruilen voor een echt huis.” Inmiddels woont Senna ongeveer anderhalf jaar in Sevilla en zit hij op een Spaanse school. “Ik was gewend om alles via een iPad te doen, maar hier schrijven ze nog in schriftjes en leggen de leraren iets uit op een krijtbord”, zegt Senna lachend. “Maar het went gauw en de Spaanse taal krijg ik steeds beter onder de knie.”

“Het maakt mij enthousiast om dit werk later ook te doen”

Senna’s ouders nodigen elke drie weken een groep mensen uit om thuis over het geloof te praten. “Dan zingen we Spaanse liedjes, bidden we samen en soms wordt er iemand gedoopt in het zwembad in de achtertuin. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe erg ze het waarderen dat mijn ouders hun huis voor hen openstellen.” Senna en zijn zussen mogen ook bij die momenten zijn en dat vind Senna fijn. “We doen als gezin veel samen en doordat ik zie hoe mijn ouders het geloof delen, word ik enthousiast om dit werk later ook te doen.”

Vertrekken of blijven?

“Doordat ik veel dingen met mijn ouders doe, is mijn band met hen ook heel goed. Veel gezinnen twijfelen na een tijdje of het wel een goede keus was om te emigreren, maar bij ons speelt dat helemaal niet.” Een definitieve terugkeer naar Nederland staat dus niet op de planning, maar in de zomervakantie keert hij toch nog even terug. “Ik ga met een paar vrienden op zeilkamp in Friesland. Even terug in Nederland, daar heb ik wel heel veel zin in.”

Rafaël (18) vertrok ook naar Spanje, maar met een heel ander doel. ‘Ik werd helemaal gek van mijn ouders dat ik het gewoon niet meer trok’. Benieuwd naar zijn verhaal? Klik dan hier!

IMG_68301

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡