Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Selina (24) is groot Paas-fan: “Er is iemand voor mijn zonden gestorven, nog voordat ik geboren was”

2 april 2021 · Leestijd 3 min

Als er eentje enthousiast is over Pasen, dan is het Selina (24) wel. Voor haar is het meer dan een extra vrije dag: een gigantisch feest waar we veertig dagen naartoe leven. Selina: “Ik vind het bizar dat Jezus die misselijkmakende pijn voor ons op zich wilde nemen.”

De afgelopen veertig dagen verheugd Selina zich er al op en leeft ze toe naar dit weekend. “Ik heb de afgelopen weken geprobeerd zoveel mogelijk de evangeliën te lezen”, vertelt ze. “Ik vind het zo gaaf om te lezen over alle wonderen die Jezus heeft verricht. Vooral het verhaal waarin Jezus de zee kalmeert. Wat moet het vet geweest zijn om daarbij te zijn.”

Misselijkmakend

Tijdens het lezen van die evangeliën beland je uiteindelijk bij de dag van de kruisiging: Goede Vrijdag. Een verhaal waar Selina gemengde gevoelens bij heeft. “Ik word altijd misselijk als ik bij dat gedeelte aankom en ik probeer er altijd wat sneller doorheen te lezen. Aan de andere kant is het natuurlijk een wonder wat daar gebeurt. Het is bizar dat Jezus die misselijkmakende pijn voor ons op zich wilde nemen. Dat er iemand voor jou zonden is gestorven, nog voordat je geboren was.”

Met Kerst vieren we de hoop van Jezus geboorte, maar Pasen maakt die hoop concreet

Kerst of Pasen?

Jezus staat na drie dagen op uit de dood. Dat grote wonder is de reden waarom Selina Pasen nog liever viert dan Kerst. “Het wonder van Pasen is dat Jezus niet in het graf blijft. We mogen weten dat de dood niet het einde is, maar dat Jezus het laatste woord heeft. Met Kerst vieren we de hoop van Jezus geboorte, maar Pasen maakt die hoop concreet.”

Een ei hoort erbij

Selina is niet gelovig opgevoed, waardoor ze Pasen vroeger heel anders vierde dan nu. “Ik zat op een Rooms-katholieke basisschool waardoor ik het Paasverhaal wel kende, maar mijn ouders deden daar niks mee. We gingen meestal eieren zoeken en lekker eten maar daar hield het dan ook wel op. Dit jaar zijn er ook weer paaseieren bij, maar is dat meer een bijzaak. Het draait om Jezus. Mijn kerk is dicht, maar kan ik wel online naar de dienst luisteren en ga ik kijken naar de BEAM Kerkdienst.”

Moet jij nog in de paasstemming komen? Luister hier naar het favoriete Paasnummer van Selina: Jezus overwinnaar

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Pasen? Wat is dat? Dat leggen we je graag uit in deze Denkstof video over de betekenis van Pasen. Check it out!

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡