Ga naar submenu Ga naar zoekveld

sc Heerenveen voetballer Ejuke: “Het geloof houdt mij op de been”

19 februari 2020 · Leestijd 2 min

De 22-jarige voetballer Chidera Ejuke speelt sinds kort bij sc Heerenveen en is daar superpopulair. Ejuke denkt dat zijn komst naar de Friese club geen toeval was, maar Gods plan.

“Het geloof en voetbal zijn twee dingen die heel belangrijk voor mij zijn en waar ik erg gelukkig van wordt. Het gaat allemaal om het geloof,” vertelt de voetballer in een interview met NOS Sport. Als Ejuke wakker wordt, bidt hij en bedankt hij God voor alles wat Hij doet in zijn leven. “Ook als ik ga slapen bedank ik Hem, voor een succesvolle dag. Het geloof houdt mij op de been.”  

De switch

Afgelopen zomer maakte Ejuke de switch van de Noorse voetbalclub Vålerenga IF naar sc Heerenveen. Sindsdien heeft hij al zeven goals en twee assists gemaakt! "Vanaf het eerste moment is het geweldig gegaan. Ik ben heel erg blij hoe het momenteel gaat en wil daarmee doorgaan en hard blijven werken. En ik wil een volgende stap zetten in mijn ontwikkeling.”

Gods plan

Dat het zo goed gaat met Ejuke is ook een andere club opgevallen, namelijk Olympique Marseille. De geruchten zijn dat deze club twintig miljoen euro voor hem wil betalen. Maar wat we uit het interview met de NOS kunnen opmaken, is dat Ejuke zijn toekomst en de keuzes die hij gaat maken in de handen van God legt. Hij weet niet wat dat plan van God is, maar: “Het is zeker een groot plan!”

Bron: NOS, Voetbalprimeur

Lees ook: Joelle is paralympisch atleet: “Voor elke wedstrijd bid ik of God met mij wil zijn”

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡