Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Saskia kreeg honderden bemoedigingen na BEAM Kerkdienst: “Het hielp mij enorm!”

19 mei 2020 · Leestijd 4 min

Tijdens de BEAM Kerkdienst vroegen wij jullie om Saskia (16) te bemoedigen door met z’n allen positieve en lieve berichtjes te sturen. Saskia wist dat ze was opgegeven door haar goede vriendin Juliette, maar had nooit verwacht dat er zoveel reacties zouden komen. Het zijn er inmiddels al meer dan duizend! “Afgelopen week begon ik de dag met het lezen van een paar reacties. Dat vond ik zo fijn om te doen en het hielp mij enorm.”

Juliette, een goede vriendin van Saskia, stuurde ons een berichtje: “Saskia is een heel lieve vriendin waar ik veel om geef. Ze is een heel enthousiast en creatief persoon. Ze heeft al een tijdje last van depressieve gevoelens. Ze denkt slecht over zichzelf en is erg bang voor meningen van anderen. Daarom wil ik haar positiviteit geven en op die manier zeggen dat ze fantastisch is en dat ze daar niet aan hoeft te twijfelen.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Saskia vertelt over haar depressie. “Ik ben sinds mijn twaalfde depressief en vooral nu heb ik er erg last van. Ik kan niet naar school en heb totaal geen motivatie om iets te doen. Daarom heb ik vaak geen zin om met vriendinnen af te spreken, terwijl ik weet dat het heel leuk kan zijn. Ik denk dat Juliette mij daarom heeft opgegeven. Ze vertelde dat ik was uitgekozen om in de BEAM Kerkdienst te komen en toen ik hoorde wat ze over mij vertelde, vond ik dat zo lief! Dat ze dit voor mij deed, betekende heel veel voor mij.”

Kippenvel

Joram vertelt dat hij in eerste instantie een beetje zenuwachtig was. “Ik had gezegd: we zorgen voor een golf van bemoediging, maar dan moest die golf wel komen. Ik hoopte niet dat ik en mijn collega’s de enigen zouden zijn die reageerden. Maar al na een paar minuten werd er in de groepsapp van onze redactie gezet dat er al zoveel reacties binnenkwamen. Een tijdje later kreeg een appje van Juliette waarin ze zei: ‘Ik heb kippenvel, dit is fantastisch!’ Dat vond ik heel bijzonder.”

Al is de put nog zo diep, Gods liefde gaat altijd dieper

Saskia vond een paar reacties heel bijzonder. “Zo kreeg ik een berichtje van Mirthe. Zij schreef: ‘Lieve Saskia, weet dat je geliefd bent en dat alles goed komt. God is bij je en Hij heeft een plan met je leven. Jij bent het waard en je mag er absoluut zijn.’ Dat vond ik heel lief. Iemand anders stuurde: ‘Al is de put nog zo diep, Gods liefde gaat altijd dieper.’ Dat sprak mij heel erg aan, omdat het met mijn situatie te maken heeft. Hoe slecht het ook gaat met mij, Gods liefde is er altijd. Dat vond ik heel mooi om te lezen.”

“Ik merkte dat ik mij beter voelde door het lezen van de reacties. Elke dag komen er nog een paar reacties binnen en die lees ik allemaal. Ik vind het superfijn om daar de dag mee te beginnen. Tegen alle mensen die hebben gereageerd wil ik zeggen: heel erg bedankt voor alle bemoedigingen en lieve berichtjes, het heeft mij erg geholpen!”

Wil je Saskia nog een bemoedigende boodschap of een lief berichtje sturen? Dat kan hier!

Nomineer Nietalleen.nl voor Gouden Televizierring

Als je Nietalleen.nl ook zo’n goed initiatief vindt, kun je het televisieprogramma nu nomineren voor de Gouden Televizierring. De stembussen voor de derde kwalificatieronde zijn open en tot woensdag 27 mei 10.00 uur kan er worden gestemd. En dus ook op nietalleen.nl. Wil je meedoen, ga dan naar www.televizier.nl/ring en selecteer Nietalleen.nl in de lijst met programma’s!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡