Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sarah-Kay heeft een groepsapp vol muziekliefhebbers door Vrome Vrienden: “Mijn Instagram ontplofte”

9 april 2021 · Leestijd 3 min

Een paar maanden geleden deed Sarah-Kay een oproep: ze zocht vrienden om muziek mee te maken. Ze werd overspoeld met berichtjes op Instagram. “Ik heb met een meisje afgesproken die me pianoles heeft gegeven.”

“Mijn Instagram ontplofte! Ik denk dat ik wel een stuk of 35 DM’s kreeg van mensen die het een leuk oproepje vonden en zelf ook muzikaal waren. Er zaten vooral veel mensen tussen die kunnen zingen, maar ook een paar die een instrument bespelen zoals piano, gitaar en zelfs klarinet! Omdat er zoveel reacties waren, heb ik een groepsapp aangemaakt voor de mensen die dat leuk vonden. Dat waren er wel 25! Iedereen was zo enthousiast en begon zichzelf gelijk voor te stellen.”

Lets meet

“Een berichtje dat er echt sprong was die van Annejet. Ze speelt piano en had in het artikel van BEAM gelezen dat ik iemand zocht die mij dat een beetje kon leren. Diezelfde week hebben we nog gefacetimed en afgesproken dat ik een keertje naar haar toe zou komen. Dat is gebeurd! Ze heeft me wat dingen geleerd op de piano en dat ging heel erg goed. Later zette ze me thuis weer af en bleef ze gezellig eten. We appen nu nog wel eens en over een tijdje krijg ik thuis een piano zodat ik meer kan oefenen.”

Lastige dingen

“Het leek me superleuk om een bandje te starten met een paar mensen uit de groepsapp, maar dat was toch lastiger dan ik dacht. Het zijn mensen verspreid door heel Nederland: van Zeeland tot aan Groningen. Er zijn een paar meiden die dichtbij Utrecht wonen en ook van mijn leeftijd zijn, waarmee ik echt wel leuk contact heb. We hopen dat de coronaregels snel versoepelen zodat we een keer kunnen afspreken om samen te zingen, covers op te nemen of muziek te schrijven.”

We vroegen een tijdje terug hoe het met Bram is gegaan nadat zijn oproepje voor Vrome Vrienden online kwam. Bram: “Ik heb nu een vriendin!” Lees hier het artikel.

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡