Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sander (15): “God sprak in een hoorbare stem tot mij”

9 september 2020 · Leestijd 3 min

Hij dacht een telefoontje te krijgen, maar het bleek God te zijn. Sander (15) was nog geen christen toen hij Zijn stem luid en duidelijk hoorde. “Ik wist niet wat me overkwam!”

“Zo’n vier jaar geleden verhuisden we naar Engeland. Mijn ouders hadden daar allebei een baan gevonden. Dat betekende ook dat ik naar een nieuwe school moest.” Dat werd een kostschool, iets wat in Engeland wel vaker voorkomt. “Ik woon er intern. Alleen in grote vakanties ga ik weer terug naar mijn ouders en broertje in Portsmouth. Mijn moeder is zwanger en de baby kan elk moment geboren worden. Daardoor mis ik mijn familie wel extra. Maar gelukkig zijn mijn klasgenoten erg gezellig. Omdat ik samenwoon met zoveel leeftijdsgenoten en een paar docenten, zijn we erg hecht. Sommige docenten voelen bijna als een soort oom of tante!”

Nachtelijk telefoontje

“De docent die het vak ‘religion’ geeft, sir Elliott, is mijn mentor. Hij kent me best goed. Maar toen ik middenin de nacht een telefoontje van hem kreeg, vond ik dat wel raar. Het is hier normaal dat docenten onze telefoonnummers hebben, maar ze bellen alleen als er een noodgeval is. Het enige wat ik kon denken was: ‘Wat is er aan de hand? Iets met de baby?’ Ik voelde dat ik begon te stressen en belde direct terug. Toen sir Elliott verbaasd en vermoeid opnam, bleek dat hij me helemaal niet had gebeld. Ik begreep er niets van! Ik gaf zijn leeftijd de schuld: die man is niet zo handig met technologie.”

“Juist toen ik net weer in slaap was gedommeld, werd ik opnieuw wakker van mijn telefoon. Opnieuw zat ik direct rechtop in bed en belde ik sir Elliott gehaast terug. Het was alsof ik een flashback had, want ook nu wist mijn mentor niet waar ik het over had. Sterker nog: dit hele riedeltje gebeurde nog een derde keer! En toen realiseerde sir Elliott zich dat er meer aan de hand was.”

God bestaat en Hij spreekt!

“Zijn stem klonk ineens veel helderder. ‘Je had dus het idee dat ik je tot drie keer toe belde?’ vroeg hij. Ik vond het maar een rare vraag: dat wás toch gewoon zo? Sir Elliott legde zijn theorie niet uit, maar gaf me alleen een opdracht mee. Ik moest gewoon weer gaan slapen en als ik wéér zou wakkerschrikken van de telefoon, moest ik zeggen: ‘Spreek Heer, ik luister.’ Dat heb ik gedaan en nu kan ik er niet meer omheen: God bestaat, God spreekt!”

BEAM vertaalt in deze serie met een knipoog Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Komt het je misschien bekend voor?

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡