Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sander (24) heeft een eigen merk opgezet: “Als christen vind ik het belangrijk dat kleding duurzaam en eerlijk wordt geproduceerd”

2 oktober 2020 · Leestijd 4 min

Tijdens de lockdown in maart konden de meeste mensen niet meer werken. Ook Sander had hier last van. In plaats van bij de pakken neer te zitten, besloot hij zijn droom in vervulling te laten gaan. “Mijn merk, New Testament, is een kledingmerk met een unieke en subtiele christelijke invloed.”

“Het idee voor een eigen merk heb ik al zes jaar, maar toch ben ik er nooit mee begonnen. Ik kwam net van de havo en had geld nodig om het idee uit te werken. In maart kwam er een lockdown. Ik heb veel gebeden en het idee voor een eigen merk kwam steeds weer omhoog. Dat gaf de doorslag: ik moet ervoor gaan.”

“Ik zocht kleding met een unieke, maar toch ook herkenbare uitstraling, gecombineerd met een christelijke invloed. Adidas heeft bijvoorbeeld de drie strepen die ze heel herkenbaar maken, maar in de christelijke kledingbranche kon ik dit nog niet echt terugvinden. Er is wel christelijke kleding, maar die is vooral met grote en opvallende teksten of afbeeldingen. Ik wilde juist iets subtiels en moderns, maar toch herkenbaar genoeg. Zo kwam ik op de merknaam New Testament met als icoon een zelfontworpen kruisje. Mijn broer is goed op het gebied van design en heeft meegeholpen aan de vormgeving van beiden.”

afbeelding

Duurzaam

“Als christen vind ik het belangrijk dat de kleding duurzaam en eerlijk wordt geproduceerd. Op deze manier krijgt je kleding ook hoogwaardige kwaliteit. Ik kijk er streng op toe dat mijn leveranciers geen banden hebben met bedrijven die kinderarbeid toestaan. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk natuurlijke stoffen te gebruiken bij de productie. Zo kan ik als christen ook mijn steentje bijdragen aan een betere wereld.”

Bekendheid

“Om mijn merk meer bekendheid te geven, ben ik opzoek gegaan naar christelijke bekende Nederlanders. Ik heb gekeken of het merk bij ze paste en ze een berichtje gestuurd met de vraag of ze het cool vonden om mijn kleding te dragen. Sommigen van hen reageerden heel positief. Sprekers Dwight Dissels, David de Vos en Jurjen ten Brinke en profvoetballer Kingsley hebben allemaal al eens kleding van het merk aangehad. Dat is wel heel gaaf!”

Gesprekken

“Als je ergens voor staat, zou het fantastisch zijn dat je dat ook uitdraagt. Bij kleding die subtiel en modern is, ligt de drempel lager om die kleding daadwerkelijk te dragen. Zo dacht ik er ook over met New Testament. Ik hoop dat mensen er mooie gesprekken met anderen uithalen. Om zo op een subtiele manier te vertellen over God.”

“Ik krijg wel eens berichtjes van mensen die vertellen dat ze door mijn kleding al toffe gesprekken hebben gehad. Mensen zijn toch nieuwsgierig naar je verhaal als je een trui met een kruisje en New Testament erop draagt. Ze willen weten waarom je het draagt, hoe het zit met jouw geloof of ze vertellen waar zij in geloven.”

Toekomst

“Het zou fantastisch zijn als ik in de toekomst elke dag met mijn merk bezig kan zijn. Dat zo veel mogelijk mensen de kleding gaan dragen en zo hun geloof kunnen uitdragen op een moderne manier. Ook zou ik het tof vinden als het assortiment kan worden uitgebreid. Als ik mensen blij maak met New Testament, is mijn doel bereikt!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ben je benieuwd geworden naar de kleding van Sander? Neem hier dan een kijkje op zijn website!

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡