Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Samuël (19) startte een gebedsgroep: “Bidden kan juist in deze tijd een verschil maken”

21 mei 2021 · Leestijd 3 min

We zijn heel blij met jullie, daarom geven we een random BEAM’er de kans om zijn of haar (geloofs)verhaal te doen. Deze keer Samuël (19), hij woont sinds kort op Curaçao en volgt BEAM al een tijdje: “Door gesprekken met christenen die anders denken heb ik mijn mening gevormd”

“Ik ben eigenlijk vanaf mijn kleuterjaren al bewust bezig met God, dit kreeg ik van jongs af aan al mee in mijn gezin en in mijn kerk in Nederland. Toen ik 14 was had ik een vriendinnetje, zij liet mij wel eens een artikel van BEAM zien. Uit interesse meldde ik mij aan voor een paar appgroepen en ging ik naar de EO-Jongerendagen. Daar hebben we veel interessante gesprekken gehad met christelijke leeftijdsgenoten. Soms kwam ik ook mensen tegen die een hele andere blik op het geloof hebben dan ik, maar dat vind ik juist interessant! Daardoor leerde ik mijn eigen mening te vormen. Naar aanleiding van een gesprek werd ik dan wel eens in een appgroep gegooid. Met sommigen van hen heb ik nog steeds contact! BEAM is vooral toen ik wat jonger was belangrijk geweest om mijn eigen mening te vormen.”

afbeelding

“Op mijn zeventiende is God echt sterker in mijn leven gaan werken. Dat merkte ik doordat ik meer en bewuster de Bijbel ging lezen een. Rond die leeftijd begon God echt persoonlijk tot mij te spreken en ik leerde steeds meer te onderscheiden wat de stem van de Heilige Geest is. Ik had een droom over mijzelf en een grote groep mensen. Ik was met deze groep aan het bidden in het midden van een bedreigende situatie. Het was een droom, dus ik herinner me niet meer specifiek wat er gebeurde, maar ik weet wel dat we van alle kanten werden aangevallen wanneer we stopten met bidden. Ik heb die droom daarna opgeschreven en er veel voor gebeden."

Door te bidden zie je dat bij God alles mogelijk is

“Een tijdje later begon tijdens het bijbellezen een concept in mijn hoofd te ontstaan om een appgroepje te starten waarmee we zouden gaan bellen om samen te bidden. Die gebedsgroep is echt een idee wat God heeft gegeven, eerst door die droom en daarna tijdens het bijbellezen! Het bidden betekent voor ons allemaal heel veel in deze tijd. Het is meer dan een steun, we zien dat God werkt in onze levens. Als ik mij meer focus op wie God is, krijg ik meer vertrouwen en ga ik anders naar het leven kijken. Ik mag terugkijken op wat Hij in mijn leven heeft gedaan en dat delen met anderen!”

Ben je benieuwd naar het verhaal van de vorige Random BEAMer? Klik dan hier voor het verhaal van Shammah (22) uit België: “Jezus is mijn bae!”


Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡