Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rutte over zijn christelijk geloof: "Neemt eerder toe dan af"

28 oktober 2020 · Leestijd 2 min

In 2016 vertelde Mark Rutte in Preek van de Leek dat zijn geloof ‘49 procent twijfel en voor 51 procent zeker weten’ is. Inmiddels is dat aan het veranderen: "Die 51 procent neemt eerder iets toe dan af", zegt onze premier nu tegen de Protestantse Kerk.

"Het hele Oude Testament bevat de belofte van de komst van Christus en van de kruisiging en de wederopstanding", vertelt Rutte. "En dan gebéúrt dat ook nog. Daar kan een enorme troost van uitgaan", laat Rutte weten. "Het mooie van een kerkdienst is dat je daar de context van de eeuwigheid kunt ervaren. Waar je anders enorm bezig kunt zijn met problemen, plaatst het geloof in een God die in een groter perspectief. Dat geeft een enorme kracht."

Toen tijdens de coronacrisis de moeder van Rutte overleed, ervoer hij steun aan geloof. "Als je in zo'n periode kunt geloven dat er méér is, dat helpt enorm", zegt de VVD-leider.

Het hele interview met minister-president Mark Rutte is het lezen in het volgende gratis Petrus Magazine van de Protestantse Kerk! Op 31 oktober houdt Rutte de Protestantse Lezing tijdens het online Petrus Festival over het goede en het mislukte leven.

Lees nu: Bram en Arnold zetten #IKBIDVOORRUTTE op: “Minder boos, meer bidden”

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡