Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jesaja 43:2 is Rubens (20) levenstekst: “Ik krijg er kippenvel van”

2 juni 2021 · Leestijd 3 min

Op Insta vroegen wij jullie om je favoriete bijbeltekst met ons te delen. Ruben (20) legt uit waarom hij Jesaja 43:2 in zijn gedachten overal mee naartoe neemt én het hem kippenvel bezorgt.

‘Moet je door het water gaan - ik ben bij je. Of door rivieren - je wordt niet meegesleurd. Moet je door het vuur gaan - het zal je niet verteren, de vlammen zullen je niet verschroeien.'

“Een paar jaar geleden was ik aan het malen over mijn geloof. Ik ben christen, maar soms heb ik daar mijn vraagtekens bij. Zo dacht ik er bijvoorbeeld over na dat er veel religies in de wereld zijn. Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin, waardoor ik dit geloof vanzelfsprekend overnam van mijn ouders. Maar stel dat ik in een gezin met een andere religie was geboren, was dat misschien mijn ware geloof geworden. Hierdoor vraag ik me soms af: is mijn geloof wel het goede geloof?”

Kippenvel

Ruben wil weten waarom hij – van alle religies - nou juist christen is. Daarom gaat hij op zoek naar een bijbeltekst die hem bemoedigt in zijn geloof. Ruben: “Dit begon online, maar doordat ik niks kon vinden, besloot ik de bijbel open te slaan. Hier kwam ik precies uit op Jesaja 43. Ik las vers 2 en ik werd opeens helemaal blij. De tekst raakte me en ik kreeg kippenvel. God voelde vanaf dat moment heel dichtbij.”

Jesaja 43:2

In de bijbeltekst spreekt God het volk van Israël toe. Hij belooft ze te bevrijden uit hun ballingschap en terug te laten keren naar hun eigen land. God wil dat de Israël weet dat zij zich door God kan laten leiden als een vader. Ook Ruben ervaart dit zo. “De tekst gaat erover dat God er altijd voor je is. Hij zegt bijvoorbeeld: ‘Moet je door het water gaan – ik ben bij je’. Hierdoor besefte ik dat God mij altijd zal leiden. Ook in lastige situaties, zoals de momenten waarop ik geloofsvragen heb. Wanneer ik aan de tekst denk, voelt God als een vriend die alles voor mij over heeft. Dat is een heel fijn gevoel. Ik weet dat God altijd bij me is.”

Levenstekst

Ruben neemt de tekst in zijn gedachten overal mee naartoe. “Jesaja 43:2 is echt mijn levenstekst geworden. Ik denk er vaak aan. Soms heb ik stress voor school of stage. Wanneer ik daar onderweg naartoe ben, schiet de tekst door mijn hoofd heen. Dat geeft mij rust en brengt mij weer tot mezelf. Het laat me beseffen dat God er altijd voor me is, ongeacht welke situatie.”

Jesaja is een bijbelboek van hoop en veel bijzondere voorspellingen, maar kan best lastig zijn om te lezen. Anouk heeft daarom kort en makkelijk voor je uitgelegd waar het over gaat!

Geschreven door

Else Marie

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡