Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ruben bad voor een Feyenoord-hooligan: "Laat hem niet meer slapen totdat hij Jezus vindt!"

17 december 2018 · Leestijd 2 min

Voor een lange tijd kon Ruben niet zonder Feyenoord leven. Op elke schoolfoto droeg hij trots het shirt van de club, De Kuip was zijn tweede thuis. “Voor veel supporters is Feyenoord hun God. Dat was het voor mij ook, maar nu geloof ik iets anders!” In een supervette mini-docu van Mozaïek0318 vertelt hij hoe steeds meer Feyenoord-hooligans Jezus leren kennen.

“Als je een echte Feyenoord-supporter bent, pin je niet bij de ABN-Amro.” Al snel blijkt dat Ruben de Feyenoord-cultuur door en door kent. Toch is dat niet meer zijn huidige leven: aanbidding in het stadion heeft plaats gemaakt voor aanbidding in de kerk. En door hem heen, raakt God veel meer Feyenoord-supporters aan.

Slapeloos voor God

Ruben vertelt over zijn bovenbuurman Remon: “Een brute baas met allemaal Feyenoord-tattoos.” Ruben ziet dat zijn buurman God keihard nodig heeft. Samen met zijn vrouw bidt hij drie maanden lang voor Remon. “God, daar ligt iemand te slapen die U niet kent, die naar de klote gaat als er niets gebeurt. U gaat ervoor zorgen dat hij wakker ligt en dat hij ’s nachts U te zien krijgt.” Een krachtig gebed dat verhoord wordt!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Van hooligan naar holygan

Na drie maanden belt de buurman aan. “Ik lig al drie maanden wakker en denk dan aan Jezus.” Die avond maakt Remon een keuze voor God. Als Ruben voor vervulling met de Heilige Geest bidt, ervaart zijn buurman een intens gevoel. “Alsof Jennifer Lopez hem belde of hij verkering met haar wilde.” En zo verspreidt het evangelie zich steeds verder in het Rotterdamse voetbalwereldje. Ruben: “We zien dat hooligans van Feyenoord – die op hun plaat gingen voor hun club – nu op hun plaat gaan voor Jezus.” Wat een verhaal!

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡