Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rowena en Mathijs in Verliefd, Verloofd, Getrouwd

8 februari 2016 · Leestijd 7 min

Als je het over Rowena (21) en Mathijs (24) hebt, moet het woord ‘droomaanzoek’ wel vallen. Middellandse zee, champagne en zonsondergang: het plaatje was compleet. Net zo dromerig praten ze over elkaar. En elkaar missen, dat kunnen deze tortelduifjes niet. Daarom stappen ze in de zomer in het huwelijksbootje. ‘Toen we elkaar na een maand weer zagen, besefte ik dat Rowena degene is met wie ik mijn leven wil delen.’

Wie zijn jullie?

Rowena: Mathijs is 24 jaar oud en studeert interieurarchitectuur aan de kunstacademie in Groningen. Het is zijn passie om dingen te ontwerpen en te bouwen. Ook houdt hij van sporten. Mathijs is heel open en vriendelijk. Daarnaast kan ik altijd erg om zijn droge humor lachen. Mathijs: Rowena is 21 jaar en houdt van dansen, zingen en koken. Ze studeert psychologie aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Rowena is heel lief, grappig en sociaal. Daarnaast is ze echt een luisterend oor en staat altijd voor iedereen klaar. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
Rowena: Ik zag Mathijs weleens lopen in de kerk, - de Bethel in Drachten, waar we allebei naartoe gaan, en dacht dan: Wat een leuke jongen! Ik durfde niet zomaar naar hem toe te stappen. Een tijdje later zag ik op Facebook dat Mathijs mee ging met het jongerenweekend van onze kerk. Ik besloot toen om mij ook op te geven. Mathijs: Toen ik me had opgegeven voor het jongerenweekend, zag ik later dat Rowena er ook naar toe ging. Ze had altijd al mijn aandacht getrokken door haar uitstraling. Een vriend van mij zat in de organisatie en liet me zien dat ik bij Rowena in de groep zat. Een mooie kans om haar te leren kennen, dacht ik. Ik zei tegen die vriend dat de indeling zo prima was. Wanneer kregen jullie een relatie?
Rowena: Na het weekend was ik helemaal verliefd op Mathijs en hoopte dat we nog contact zouden houden. Gelukkig gebeurde dat ook! De dagen na het weekend hadden we continu gesprekken via WhatsApp en een week later zelfs al onze eerste date. Mathijs: Ik kon de dagen na het weekend alleen maar aan Rowena denken. Eerst dacht ik dat het misschien raar was als ik haar direct na het weekend op date vroeg, maar ik wilde mijn kans niet mislopen. Drie weken na het weekend vroeg ik haar verkering in een Italiaans restaurantje. Wat vinden jullie zo leuk aan elkaar?
Mathijs: Haar uitstraling! Ze is heel mooi en zelfverzekerd en ik ben gek op haar lach. Ze is ook enorm zorgzaam. Als iemand het moeilijk heeft is ze heel meelevend en probeert ze er alles aan te doen om er voor de ander te zijn. Rowena: Ik vind het zo mooi aan Mathijs dat hij altijd aan anderen denkt en zo zijn best doet om anderen te helpen. Daarnaast ziet hij er gewoon echt goed uit! Hij heeft stijl en is een echte gentleman. Waar stoor je je weleens aan bij de ander?
Rowena: Soms kan Mathijs héél erg lang nadenken over dingen. Dan is hij zo diep in gedachten dat ik hem er echt uit moet slepen, wil ik weer contact met hem krijgen. Mathijs: Rowena kan weleens te laat zijn. Best wel vaak zelfs. Als we dan weg moeten, rent ze door haar slaapkamer heen en ligt haar vloer bezaaid met kleding... Waar zul je aan moeten wennen na het trouwen?
Rowena: Ik zal eraan moeten wennen dat ik dan altijd alles netjes moet opruimen en mijn spullen niet meer overal en nergens neer mag gooien van Mathijs. Maar daar oefen ik nu al mee hoor!  Mathijs: Ik denk dat ik moet wennen aan de uitgaven. Ik ben best wel een spaarder en Rowena geeft best veel uit aan onder andere make-up, haarspulletjes, kleding. Dat komt vast goed. Het aanzoek: vertel!
Rowena: We waren afgelopen zomer op vakantie naar Kreta. Ik had toen al een beetje een voorgevoel dat Mathijs me daar zou gaan vragen. Hij was ook niet bepaald subtiel over zijn plannetje. De hele vakantie was hij bijvoorbeeld op zoek naar champagne glazen. Het was dus al vrij duidelijk voor mij wat er zou gebeuren… Ik vond het gewoon zo lief hoe hij dacht dat ik niks door had! Ondanks dat ik het al zag aan komen was het super romantisch! Mathijs: Ik was die avond best gespannen. Ik wilde Rowena vragen op een zo goed als verlaten strandje, alleen was het die avond niet helemaal verlaten. Uiteindelijk hadden we een vrij rustige plek waar ik Rowena ten huwelijk vroeg. Rowena: We zaten samen heerlijk te genieten van de zonsondergang, toen Mathijs mij mee nam naar de branding. Hij vertelde waarom hij zo gek op mij was en vervolgens ging hij op zijn knieën met in zijn hand een zelfgemaakt doosje met de ring erin. Het voelde voor mij echt als een droom. Ik kon het ook niet drooghouden! Mathijs: Het plan was gelukt! Wat is was tot nu toe het meest speciale moment in jullie relatie?
Mathijs: Toen we een paar maanden verkering hadden, ging Rowena twee weken naar Brazilië met een groep van de kerk. Op het moment dat zij bijna terug, kwam ging ik net met vrienden op een roadtrip door Scandinavië voor twee weken. Rowena: Normaal zagen we elkaar meerdere keren per week, dus dit was best lastig voor ons. Ik miste Mathijs heel erg en ik besefte toen ook echt dat ik niet zonder hem kan! Ik voelde dat onze relatie nog sterker was geworden. Mathijs: Toen we elkaar na een maand weer zagen besefte ik echt dat Rowena degene is met wie ik mijn leven wil delen. Hoe bereiden jullie je voor op de bruiloft?
Mathijs: Vanaf de verloving zijn we rustig aan begonnen met het plannen van de bruiloft. We hebben overdag een tuinfeest waar we lekker gaan barbecueën, dus ik hoop op mooi weer en een ontspannen sfeer! Rowena: We hebben nu alle grote dingen al geregeld dus dat geeft ons veel rust. Daarnaast genieten we ontzettend van deze tijd, het is echt super leuk om er mee bezig te zijn! Ik hoop dat ik op de trouwdag ontspannen ben zodat ik helemaal van de dag kan genieten. Wat betekent het geloof in jullie relatie?
Mathijs: Voordat we elkaar kenden was het geloof al het belangrijkste in ons leven. Ook binnen onze relatie staat dit centraal. Het is fijn om het belangrijkste in je leven met de belangrijkste persoon in je leven te delen. Ook voelt het goed om samen te bidden. Rowena: Ik wilde altijd al graag een relatie met iemand die ook christen was, omdat het geloof in mijn leven erg belangrijk is. Het bepaalt hoe ik in het leven sta en hoe ik ben als persoon. Daarom is het ook zo fijn om het geloof te kunnen delen met iemand. Ik ervaar dat het onze relatie sterker maakt omdat we God betrekken in alles wat wij doen. Hoe hopen jullie dat jullie toekomst eruitziet?
Rowena: Ik verwacht dat we in ons huwelijk elkaar nog beter zullen leren kennen en nog dichter naar elkaar toe zullen groeien. Ook denk ik dat onze relatie met God nog sterker zal worden. Ik hoop dat we altijd dicht bij God mogen blijven en Hem blijven betrekken in ons leven. Ik zou graag willen dat ons huis altijd open staat voor iedereen. Dat mensen altijd bij ons terecht kunnen als ze hulp of steun nodig hebben.  Mathijs: Ik hoop dat we in de toekomst iets mogen doen waar we God mee kunnen dienen. Dat wij samen als stel ook wat mogen betekenen voor de mensen om ons heen. Het zal misschien niet altijd even makkelijk zijn in het huwelijk, maar op zulke momenten kunnen we terugkijken naar de belofte die we aan elkaar en aan God hebben gemaakt. Tekst: Lola Brouwer

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡