Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rosa: “Het is belangrijk om gek te zijn op jezelf”

26 maart 2019 · Leestijd 3 min

Hoe is het leven als je jezelf mooi vindt? Rosa (18) vindt zichzelf mooi: “Ik realiseerde dat het leven een stuk leuker wordt als je gek bent op jezelf. Ik vind vooral mijn ogen mooi, die zijn uniek."

Jij vindt jezelf mooi. Hoe komt dat?

“Zeker. Ik ben het meest blij met mijn ogen. Ze hebben een hele lichte maar felle kleur blauw. Je ziet dit heel weinig, dat is juist wat ik er zo leuk aan vind. Het is uniek.

Iets waar ik best trots op ben is mijn lengte. Je zou het niet verwachten, want ik ben maar 1,60 meter. Mensen vinden mij vaak schattig, wat ik zeker niet als belediging zie. Als ze dan met mij praten zijn ze vaak verbaast, omdat ik volwassener ben dan ze hadden verwacht. Het enige nadeel aan klein zijn, is dat ik vaak jonger geschat wordt dan ik ben.”

Ben je weleens onzeker?

“Ik denk dat iedereen weleens onzeker is, ik dus ook. Dit hoort er wel een beetje bij denk ik, je kan niet altijd honderd procent tevreden zijn. Je doet er ook niet heel veel aan. Ik voel me iedere dag anders over mezelf, daarom doe ik er ook niet heel veel aan als ik me onzeker voel. Ik weet dat ik de volgende dag weer heel anders naar mezelf kijk.”

Gelukkig ben ik nu tevreden over hoe ik er uit zie

“Toen ik jonger was, vond ik mijzelf echt niet mooi. Door de jaren heen en door de puberteit ben ik heel erg veranderd. Gelukkig ben ik nu tevreden over hoe ik er uit zie. Ik realiseerde dat het leven een stuk leuker wordt als je gek bent op jezelf. Dat ben ik dan ook gaan doen.”

Vind je het belangrijk om er altijd goed uit te zien?

“Ja en nee. Ik vind het belangrijk om er goed uit te zien, zo voel ik mij veel zelfverzekerder. Aan de andere kant maakt het mij ook niet heel veel uit. Ik vind make-up en kleding ontzettend leuk, het is voor mij meer creativiteit dan een must. Het is leuk om jezelf te kunnen uiten met dingen zoals make-up en kleding. Verder vind ik het heel mooi als iemand heel zelfverzekerd is, dan maakt het al gauw niet meer uit hoe je er uit ziet.”

Hoe beïnvloedt sociale media jouw zelfbeeld?

“Heel erg! Ontzettend jammer, want het is vaak een niet realistisch beeld wat je ziet. Ik denk wel dat er ook zeker positieve kanten zijn aan sociale media. Als je een beeld ziet van iemand die er niet ‘perfect’ uit ziet is het uplifting. Je staat dan weer met beide benen op de grond, je kunt niet perfect zijn.”

Wat is de key tot jezelf accepteren?

“Blij zijn met wat je hebt en wat je mogelijkheden zijn in het leven. Niet zo negatief!”

KLIK HIER om te zien wat er volgens BEAM'ers nodig is om mooi te zijn.

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡