Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zigeuner-jongeren bekeren zich tot christendom: “Ik zat in de criminaliteit, maar toen sprak God”

9 april 2020 · Leestijd 3 min

Sebastiaan (26), Jozo (27) en Kubilay (23) zijn Roma-zigeuners en na een leven vol met criminaliteit, drugs en omgaan met de verkeerde personen hebben zij zich bekeerd tot het christendom. Ze vertellen aan NPO Radio1 hoe ze God hebben leren kennen.

Sebastiaan: “Ik deed echt alles wat verboden was. Het begon met niet naar school gaan. Daarna ging ik de criminaliteit in; ik brak bij mensen in en begon met drugs. Op een gegeven moment wilde ik iets anders. Ik zocht de waarheid en wat de betekenis van het leven was. En Jezus zei tegen mij: ‘Ik ben de waarheid, het leven en het licht.’ Ik heb kinderen en een vrouw, maar er miste altijd iets en dat was God. Toen ik op een gegeven moment in de Bijbel las, stond daar: ‘Sta op en laat je dopen!’ Dit sprak enorm tot mij en ik dacht: Weet je? Ik ga het ook gewoon doen. Niet nadenken.”

Aangesproken worden

Jozo: “Werken deed ik niet. Ik zat in de criminaliteit en reed rond in auto’s met een waarde van 50.000 euro. Ik verdiende meer geld dan ooit. Op een dag reed ik in mijn gloednieuwe auto samen met mijn vrouw en mijn kinderen en ineens was God daar. Hij zei dat Hij wist dat alles goed ging in mijn leven, maar dat ik Iemand miste en dat was Hij. God sprak met een duidelijke stem tot me, en dat is de eerste keer dat ik zijn stem duidelijk heb gehoord. In de tijd die volgde, bleef deze ervaring in mijn hoofd hangen.’ Ik zat er een hele tijd mee dat ik aan mijn geld kwam op een manier die God niet leuk vond. Maar op dat moment, vlak na de ontmoeting met Hem, raakte het me zo erg dat ik begon te huilen en een beslissing maakte: tot hier en niet verder.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Gebedsgenezing

De bekeerde Roma-jongeren zijn zo enthousiast over hun geloof, dat ze op pad gaan om het woord van God te verspreiden. Dit doen ze door middel van gebedsgenezing. Kubilay vertelt zijn verhaal aan de mensen waarvoor hij bidt: “Voor mijn bekering heb ik dingen gedaan waar ik nu echt niet trots op ben. Je kunt vervullingen zoeken in geld, drugs en materialistische dingen, maar dat is maar een poosje leuk. Na een tijdje vervalt dat weer en komt de leegte terug. Maar Jezus biedt altijd vervulling. Er zijn heel veel mensen die Jezus niet kennen; zij gaan gebukt onder pijn en ziektes. Daarom hebben wij besloten om - met de zegen van God - erop uit te gaan en mensen te helpen vanuit Jezus’ naam en hen te genezen.”

Wil jij het hele verhaal horen? Klik dan hier voor de podcast van NPO Radio 1!

Een tijdje geleden liep BEAM mee met Samuël: ook hij bidt regelmatig op straat voor genezing van zieke mensen. Check zijn verhaal hier!

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡