Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rochelle ervaart wonder in Zwitserland: ‘Dit kon ze nooit van mij weten’

21 oktober 2022 · Leestijd 5 min

Rochelles (24) geloof was drie jaar geleden één grote zoektocht. Ze wist niet wat God van haar verwachtte en ze zocht naar antwoorden om aan haar relatie met God te werken. Het bracht haar uiteindelijk bij een nieuwe kerk waar iemand haar vertelde over een bijzondere reis naar Zwitserland. “Samen met een groep jonge meiden werd ik uit mijn bubbel gezet: geen drukte van werk of andere dingen, maar puur bezig zijn om God beter te leren kennen.”

“In eerste instantie had ik geen verwachtingen van de reis”, vertelt Rochelle. “Dat we naar de Zwitserse bergen gingen was bekend, maar het programma bleef tot het laatste moment geheim. Daardoor wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten en vond ik het fijn om samen met andere meiden deze reis te maken. Ik merkte dat zij met dezelfde problemen rondliepen: relaties, werk, studie, allemaal belangrijke, maar ook moeilijke keuzes. God daarin betrekken is natuurlijk supermooi, maar hoe doe je dat?”

Sneller antwoord dan verwacht

Aangekomen in Zwitserland voelt Rochelle direct de rust die ze zo nodig had. “We werden helemaal in de watten gelegd en het was superfijn om op zo’n prachtig plekje in de bergen te zijn, maar ook goeie gesprekken met elkaar te hebben”, vertelt Rochelle enthousiast. “Op de eerste dag schreven we gebedspunten op voor de dagen dat we op reis waren. Ik hoopte dat ik meer van God zou ervaren en zijn stem beter zou verstaan. Ik had alleen niet gedacht dat ik al zo snel een antwoord zou krijgen.”

Rochelle in de bergen
Een droom met betekenis

“Tijdens de tweede dag ging ik ‘s ochtends vroeg alleen op pad. Ik wilde van het prachtige uitzicht genieten en zag een stadje dat schitterend verlicht was”, vertelt Rochelle. “Al genietend ging ik weer terug naar onze accommodatie en ontbeten we met zijn allen in het complex. Toen iedereen daarna al buiten stond voor de eerste activiteit van de dag, werd ik gevraagd om naar binnen te komen. Ik voelde me een beetje bezwaard en toen iemand van de organisatie vroeg of ik even mee wilde lopen, begreep ik dat totaal niet. Waarom moest ik naar binnen? Iedereen stond toch al klaar?”

Ze kon de gedachte niet uit haar hoofd zetten en moést het met mij delen

Eenmaal binnen vroeg een vrouw van de organisatie of Rochelle even bij haar wilde zitten. “Ik kende haar niet en begreep nog steeds niet waarom ik naar binnen moest. De vrouw vertelde dat ze voor mij had gebeden en een droom had gehad over een meisje met veel te grote schoenen aan. Ze kon die gedachte niet uit haar hoofd zetten en moest dat met mij delen. De vrouw had het idee dat ik als kind te veel de rol van volwassene op mij had genomen en dat ik niet altijd echt kind kon zijn”, vertelt Rochelle. “Dat beschreef vrijwel perfect mijn jeugd en ik was zo geraakt door haar verhaal.”

Kind met te grote schoenen

“Ondanks dat het maar een simpele vergelijking was van een kind met grote schoenen, wist ik dat het over mij ging. Het was dé bevestiging dat God altijd al bij mij was en het plan voor mijn leven had uitgestippeld”, vertelt Rochelle. “Psalm 139 werd toen echt in de praktijk zichtbaar en vanaf dat moment voelde God zo dichtbij. Natuurlijk heb ik ook nu nog steeds momenten dat ik geen idee heb wat God van mijn keuzes vindt. Maar dit verhaal van die vrouw is een moment waar ik altijd aan terug mag denken met het gevoel: Hij kent mij en blijft bij mij.”

Het gaat bij God niet om prestaties, zoals ik eerst dacht

Terug in Nederland kijkt Rochelle met heel veel dankbaarheid terug aan haar reis naar Zwitserland. “Als groep hebben we geleerd om God ook in de kleine dingen te zien en als ik nu buiten loop en geniet van de zon, dan weet ik dat het telkens knipoogjes van God zijn. Ik hoef niet altijd in controle te zijn, per se te bidden of Bijbel te lezen. Het gaat God niet om de prestaties, zoals ik eerst dacht. Maar door oog te hebben voor wat God aan mij geeft, leer ik Hem steeds beter kennen.”

Rochelle in de bergen 2

“Natuurlijk zou ik iedereen aanraden om ook eens te kijken naar de reizen van Move Your Mountain”, zegt Rochelle lachend. “Maar je kan ook vrij simpel beginnen om je gebedspunten op te schrijven. Hierdoor zie je hopelijk dat God naar je gebeden luistert en zelfs in de kleine dingen zichtbaar is. Soms is het lastig om te begrijpen hoe God in je leven aanwezig is. Als je dan terugbladert of scrolt in je gebedspunten zie je dat Hij er echt mee bezig is. Ik ben heel blij dat die gedachte na mijn reis centraal is komen te staan in mijn leven.”

Vijf stappen om Gods stem te verstaan

Lees ook over:

Vijf stappen om Gods stem te verstaan

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡