Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Robin (22) kreeg een relatie dankzij BEAM: ‘Door mijn interview over single-zijn leerde ik Marieke kennen’

2 maart 2023 · Leestijd 4 min

Robin verscheen twee jaar geleden als ‘tevreden single’ in het BEAM Magazine. Hoewel hij sterk het vertrouwen had dat God hem ooit een relatie zou geven, had hij nooit gedacht dat hij, mede door dat artikel, zijn vriendin Marieke zou ontmoeten.

Wonderlijke ontmoeting

“Onze ontmoeting is heel wonderlijk verlopen. In het artikel dat over mij verscheen benoemde ik dat ik als jongerenwerker aan de slag ging bij YFC (Youth For Christ). Dat artikel werd gelezen door een heel leuk meisje in Friesland, genaamd Marieke. Zij had toevallig ook het verlangen om jongerenwerk te gaan doen en werd geïnspireerd door het artikel om ook te informeren bij YFC. Het is dat ze niet al te best is in topografie, want toen ze op zoek ging naar een locatie om zich bij aan te sluiten, kwam ze bij Kampen terecht. Anderhalf uur verwijderd van waar ze woont. Bij die locatie was ik aangesloten. Dat is natuurlijk wel héél toevallig. Het was midden in de coronatijd, dus kon ze online aansluiten. Tijdens het voorstelrondje, kwamen we tot de ontdekking dat ze daar terecht was gekomen door het artikel over mij.”

“We maakten filmpjes over de thema’s die we bespraken met het jongerenwerk. Samen met Marieke ging ik een filmpje maken over het onderwerp genezing. Later zeiden we tegen elkaar dat dat onze eerste date was, want we hadden vooral aandacht voor elkaar. We vonden het zo gezellig dat we vaker zijn gaan afspreken en contact hielden. We hebben echt Gods leiding ervaren in het samenbrengen van ons. Het is ook wel ironie, dat zij leest hoe tevreden ik als single ben en dan vervolgens een relatie met mij krijgt.”

Geen sprookje

“Toen ik single was, vond ik het soms nog makkelijker om met God bezig te zijn. Je hoeft dan alleen rekening te houden met je eigen agenda. Stille tijd plannen is dan makkelijker. Als je samen bent, doe je een spelletje of ga je naar de stad en dan is de dag weer voorbij zonder dat je God daarin betrokken hebt. Toch proberen we onze relatie zo op te bouwen dat God het middelpunt is. Wij geloven dat het dan beter gaat, dan wanneer wij het met z’n tweetjes doen. Zo bidden we aan het einde van een dag die we samen hebben doorgebracht, bemoedigen we elkaar met Bijbelteksten en gaan we samen naar de kerk. Natuurlijk hebben we ook lastige momenten. Het is geen sprookje dat ze ‘nog lang en gelukkig leefden’. We begrijpen elkaar soms niet, maar ik heb niet getwijfeld of zij dé persoon is voor mij.”

Ultieme vervulling

“Ik had sterk het vertrouwen dat God mij niet voor altijd single zou laten. Als dat niet zo zou zijn geweest, zou ik dat wel lastig hebben gevonden. Ik geloof dat we allemaal geliefde kinderen van God zijn en dat het hebben van een relatie ook is hoe Hij het bedoeld heeft. Alleen is het geen vereiste om een goed leven met God te hebben. Je moet vertrouwen dat Hij weet wat je wel en niet nodig hebt. De ultieme vervulling is namelijk niet een relatie met een man of vrouw, maar met God. Ik moet denken aan Mattheüs 6: 26: ‘Kijk eens naar de vogels. Ze zaaien niet, ze maaien niet en ze bewaren geen voorraden in schuren. Jullie hemelse Vader geeft ze te eten. Jullie zijn toch veel belangrijker dan de vogels?’ Je mag erop vertrouwen dat God weet wat je nodig hebt. Je mag altijd beseffen dat de leegte en de hunkering naar liefde opgevuld kan worden door God.”

Johan (22) en Lisa (19) ontmoetten elkaar tijdens Youth Alpha: "Ik had gebeden om een vriendin zoals Lisa te vinden"

Lees ook over:

Johan (22) en Lisa (19) ontmoetten elkaar tijdens Youth Alpha: "Ik had gebeden om een vriendin zoals Lisa te vinden"

Geschreven door

Rebekka Rodenburg

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡