Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Robert: “Ik zag Jezus voor mij staan”

29 maart 2017 · Leestijd 3 min

Robert (23) ging twee jaar geleden voor het eerst naar de EO-Jongerendag. Hij had nog nooit zoiets meegemaakt en wist niet goed wat hij er zocht. Toch werd die dag een van de belangrijkste in zijn leven.

Toen twee jaar geleden een collega aan Robert vroeg of hij zin had om mee te gaan naar de EO-Jongerendag, dacht hij: waarom ook niet. “Ik kwam het GelreDome binnenlopen en dacht dat ik in een soort oversized kerk was beland. Ik geloofde niet in God en vroeg me af waarom ik mee was gegaan. Na de opening ging ik direct weer naar buiten om lekker iets voor me zelf te gaan doen. In de pauze besloot ik om toch maar mee te gaan naar het avondprogramma.” “Ik zag Jezus staan”
“De BEAM Worshipband speelde het nummer ‘God maakt vrij’. Ik had het al wel eens voorbij zien komen op YouTube, maar toen hoorde ik het pas echt voor het eerst. Opeens zag ik Jezus voor me staan. Hij zei tegen me: ‘Jij hoort bij mij’. Ik kon alleen nog maar huilen. Toen wist ik dat ik mijn hele leven wilde omgooien en Jezus wilde volgen. Ik had een moeilijke periode achter de rug door de scheiding van mijn ouders, huiselijk geweld en de 'foute vrienden' die een slechte invloed op me hadden. Door Jezus’ woorden kreeg ik de kracht om dat achter me te laten.” Foute vrienden
“Na de EO-Jongerendag kon ik met een christelijke vriendin goed praten over mijn ervaring. Ze nodigde me uit om mee te gaan naar haar gemeente. Na een tijdje ging ik mee met het mannenweekend van die kerk. Daar sprak een spreker over 1 Petrus 2:1-12. Hij was drugsverslaafd geweest en werd daarin ook beïnvloed door slechte vrienden, waardoor ik mezelf heel erg herkende in zijn verhaal. Het leek alsof zijn hele praatje op mij was gericht. Die avond besloot ik dat ik echt beter wilde gaan leven. God geeft me die kracht om dat te doen. Ik ben nu veel rustiger, heb meer geduld en vloek bijvoorbeeld niet meer. Dat had ik twee jaar geleden echt niet gedacht.” Emoties
“Als ik dit verhaal vertel kan ik mijn emoties maar moeilijk in bedwang houden. Als ik me eenzaam voel of moet huilen, bid ik tot God en voel ik me weer sterker. Mijn foute vrienden hebben plaats gemaakt voor goede vrienden bij wie ik mezelf kan zijn en met wie ik mijn liefde voor Jezus kan delen. Zo ervaar ik God in mijn leven. God zegent me. Ik heb nu bijvoorbeeld een relatie met een christelijke vriendin en sta veel positiever in het leven.” Heb jij ook een bijzondere ervaring meegemaakt op de EO-Jongerendag? Ben je bijvoorbeeld de liefde van je leven tegen hij lijf gelopen in het GelreDome? Stuur een appje (06-83673700) of een mailtje (beamredactie[at]eo.nl) en vertel het ons!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡